50 de gorjeni, incluşi în cursurile AJOFM ce demarează în această lună

509

Două cursuri de formare profesională sunt demarate în luna curentă de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, 50 de gorjeni urmând să participe la acestea.

Pentru luna ianuarie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează două cursuri de formare profesională la care este aşteptată o prezenţă de 50 de persoane: operator introducere, validare şi prelucrare date; instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze. Gorjenii, care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu. Tot pe parcursul acestei luni, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează un număr de 84 de programe de formare profesională pentru 1.601 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite. Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti. Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: operator  introducere, validare şi prelucrare date (120), agent de securitate (113), contabil (82), instalator instalaţii tehnico–sanitare şi de gaze (82), comunicare în limba engleză (76), ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie publică (70), dulgher, tâmplar, parchetar (64), lucrător în comerţ (59), patiser (56). Cei mai mulţi participanţi se preconizează în judeţele: Braşov (154 persoane), Dâmboviţa (126 persoane), Harghita (100 persoane), Mureş (100 persoane), Bistriţa (96 persoane).

Peste 200 de posturi vacante, în Gorj
Potrivit ofertei de locuri de muncă vacante, actualizate zilnic, publicată de AJOFM Gorj, la ora actuală, la nivelul judeţului nostru se caută lucrători pentru circa 250 de joburi. Dintre aceste posturi vacante amintim: agent comercial, agent curier, agent de securitate, asistenţi medicali, asistenţi personali ai persoanelor cu handicap, bucătari, cameristă hotel, casier, confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice, consilier economic, croitor, dulgher, electricieni, faianţar, femeie de serviciu, fierar betonist, fotograf, frezor universal, încărcător-descărcător, infirmiere, ingineri, instalatori apă-canal, lăcătuş mecanic, lucrători comerciali, macaragiu, magaziner, manipulanţi mărfuri, mecanici de utilaje, muncitori necalificaţi, ospătari, parchetar, paznic, şoferi de autocamioane, sudori, tâmplar universal, vânzători, vopsitor industrial, zidar-rosar tencuitor, zugrav.
Izabella Molnar

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here