50.000 euro, prejudiciul cauzat de patru societăţi din Gorj

183

Mai mulţi administratori ai unor societăţi comerciale din Gorj sunt cercetate penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 50.000 de euro.

Pentru asigurarea prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, pe raza judeţului, comisarii Gărzii Financiare Gorj au verificat activitatea comercială a mai multor agenţi economici. “Pe numele reprezentanţilor a patru societăţi comerciale din judeţul Gorj le-au fost întocmite sesizări penale deoarece au cauzat bugetului de stat un prejudiciu total calculat la peste 50.000 euro. Motivul este acela de înregistrare în evidenţele contabile a unor documente fiscale emise în numele unor firme de tip „fantomă”, în scopul fraudării mecanismului deducerii taxei pe valoarea adăugată”, a precizat Gheorghe Capotă, comisar şef al secţiei Gărzii Financiare Gorj.

93 de agenţi sancţionaţi
În luna noiembrie 2012, comisarii Gărzii Financiare Gorj au verificat activitatea comercială a 93 agenţi economici şi au dispus sancţionarea contravenţională cu amenzi şi confiscări de bunuri şi sume în cuantum total de 42.231 lei. De asemenea, au fost identificate prejudicii calculate la suma totală de 232.524 lei, pentru care comisarii au întocmit şi înaintat patru sesizări penale pentru înregistrarea în evidenţele contabile a unor operaţiuni comerciale fictive, în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor. Comisarii Gărzii, în perioada imediat următoare, vor efectua acţiuni de control, la care vor participa şi reprezentanţi ai IPJ Gorj, OPC Gorj şi DSVSA Gorj, cu prioritate în pieţele agroalimentare din oraşe şi municipii. Verificările vor viza, în special, societăţi comerciale care produc şi comercializează produse alimentare specifice sărbătorilor. De exemplu, carne şi preparate din carne de porc, cozonaci şi alte produse de patiserie şi cofetărie, legume şi fructe.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here