40 de tineri din cinci țări, prezenți la Novaci

1153

În perioada 1 iulie 2019 – 30 iunie 2020, Asociația Scout Society implementează proiectul ,,Find Yourself”, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+.

În parteneriat cu alte patru organizații – Grupo Scout Eryteeia din Spania, Odred izvidjaca pomoraca Posejdon din Croația, CSOD din Slovenia și LUBLA din Cehia, Asociația Scout Society va organiza în perioada 15-26 iulie, la Novaci, un schimb de tineri, unde vor participa 40 de tineri și cinci lideri însoțitori din cele cinci țări.
Proiectul „Find yourself” a apărut datorită problemelor care vizează sănătatea fizică si psihică la nivelul Uniunii Europene, dar și global, și din cauza lipsei incluziunii sociale, ca rezultat al subdezvoltării inteligenței emoționale, a empatiei și a simțului civic.
Scopul acestuia este de a ajuta tinerii să își mențină sănătatea fizică și mentală în parametrii optimi, de a îi mobiliza în practicarea sportului și de a îi face să își conștientizeze propriile emoții și să lucreze cu ele.
În ceea ce privește incluziunea socială, scopul proiectului este de a-i face pe participanți să aibă mai multă bunătate, răbdare și toleranță cu cei din jurul lor, indiferent de situație, înțelegând că fiecare are probleme și greutăți.
Principalele obiective sunt: de a informa prin intermediul metodelor non-formale, cei 40 de tineri din cele cinci țări cu privire la un stil de viață sănătos, la rezolvarea problemelor emoționale, la protecția împotriva problemelor psihice și fizice și la integrarea celorlalți în comunitate.
În cadrul activităților organizate va fi încurajată dezvoltarea personală a celor 40 de tineri, prin asumarea unor experiențe și cunoștințe noi, stimulând și implicarea tinerilor în rândul comunităților din care provin, prin aplicarea lucrurilor pe care le vor învăța în proiect, în rândul celor din jur.
Pe termen lung „Find Yourself” va încuraja dezvoltarea emoțională, fizică și psihică a tinerilor, conștientizarea problemelor ce vizează sănătatea fizică și psihică și incluziunea socială.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here