35 de ani de Colegiu Tehnic „General Gheorghe Magheru” Târgu Jiu

459

DSCN4848„Este foarte greu să ajungi sus, dar şi mai greu să rămâi acolo!”, afirmă directorul prof. dr. ing. Marius Buzera. La cald, întrucât timpul până la trimiterea paginilor Gorjeanului la tiparniţă se scurge, nu ne rămâne decât să-i felicităm şi noi în scris pe elevii şi dascălii de ieri şi de azi ai celor 35 de ani, trecuţi precum clipa, ai fostului Liceu de Chimie, acum celebrul nu doar în Gorj, ci şi în ţară, Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu.

Moderatorul festivităţilor ce au avut loc ieri, în sala Muzeului Judeţean „Al. Ştefulescu” fu amicul şi, uneori, inamicul de idei al nostru şi al scriitorilor gorjeni, nimeni altul decât conf. univ. dr. Ion Popescu Brădiceni. Mai scurt decât oricând şi cel puţin la fel de elegant, în vorbă şi în port, decât mai tânărul dascăl nepereche, care-i şi directorul actual al şcolii – prof. dr. ing. Marius Buzera, le-a dat cuvântul tuturor celor implicaţi în viaţa de ieri şi de azi a celebrei şcoli pe la care-au trecut ca dascăli şi colegi de cancelarie, aş putea zice, crema învăţământului gorjean de azi şi a lumii politice. Dar, ce s-o mai lungesc, ideea din titlu este aceea cu care delicatul om cu suflet mare, l-am numit pe Marius Buzera, şi-a încheiat cuvântul de final, pe la orele 18, cam după două ore de schimburi de idei, de felicitări şi amabilităţi.

Zilele liceului 2011, ce vor ţine o săptămână, începuseră pe la orele 12-14, printr-un careu festiv, urmat de o sesiune de comunicări ale profesorilor şi elevilor. Despre schimburile de idei, lansarea cărţii „Contribuţii la Istoria Gorjului”, apărută la Editura Măiastra 2011, semnată de profesorul doctor în istorie Cornel Şomâcu, ori al minunatului nr. 47 al revistei „Cuget Liber”, vom detalia în ziarul de mâine. Cu toate că fusese anunţat abia ieri despre invitaţia la festivitatea aniversării celor 35 de ani ai Colegiului tehnic „General Gheorghe Magheru”, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, dr. ing. Ion Călinoiu, el însuşi premiat cu o Diplomă binemeritată, pentru sprijinul acordat ori de câte ori a fost solicitat, a venit, a vorbit – cu modestie – şi n-a părăsit sala pe toată durata manifestării.

Ei bine, şi-a făcut preşedintele Ion Călinoiu şi un anume fel de autocritică, afirmând că „Poate n-am reuşit de fiecare dată să mă ridic la înălţimea aşteptărilor domniilor voastre, dar să fiţi siguri că v-am simţit aproape, v-am înţeles. Nu vă pierdeţi speranţa, este firesc ca mâine să fie mai bine decât azi!” Cele mai interesante şi scurte luări de cuvânt le-au aparţinut inginerului Tiberiu Grigoriu, fost elev al şcolii: „Eu cel mai bine vorbesc atunci când scriu. Îmi pare rău că au trecut anii. Mâine o să vă pară rău vouă!”

Nici Ion Popescu Brădiceni n-a scăpat ocazia de a vorbi scurt şi aproape aforistic: „Aşa cum am promis, ca director al revistei Cuget Liber”, la care ţin ca la propriul copil, îmi voi da demisia atunci când nu vom mai lua premiul întâi la Concursul naţional al revistelor şcolare!” Un fost profesor al liceului, astăzi director la un altul, prof. dr. Petre Ciungu, i-a „mulţumit din inimă” preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, dr. ing. Ion Călinoiu „Pentru ce va face de-acum înainte pentru Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru”. Citiţi-ne şi mâine şi nu veţi regreta. Am descoperit explicaţia pentru care şcoala de numai 35 de ani este numărul unu în Gorj.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here