3000 de mămici din Gorj, cu indemnizaţia de creştere a copilului majorată

427

Chiar dacă timp de mai bine de două săptămâni mămicile au stat cu sufletul la gură în ceea ce priveşte majorarea indemnizaţiei de creştere a copilului de la 75% la 85% din salariu, acum e negru pe alb: mamele vor lua mai mulţi bani începând cu luna viitoare. În Gorj, în luna septembrie erau în plată la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Gorj aproximativ 3000 de beneficiari ai acestei indemnizaţii. Aceşti beneficiari alături de noii părinţi vor încasa cu 10% bani mai mulţi pentru creşterea copiilor.

În Monitorul Oficial al României, Partea I nr.699/11.10.2012 a fost publicată Legea nr. 166 privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială. Astfel, ca urmare a noilor reglementări legislative intervenite, cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copiilor s-a stabilit la 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni anterioare datei naşterii copilului, cu menţinerea limitelor minime şi maxime, respectiv de 1.200 şi 3.400 de lei, dar în acelaşi timp cu dreptul de acordare a stimulentului de inserţie şi pentru persoanele care au optat pentru concediu până la vârsta de doi ani. “La data de 30.09.2012, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Gorj a avut în plată un număr de 2.854 beneficiari ai indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi ai stimulentelor”, a precizat Monica Podaru, directorul AJPIS Gorj

Stimulent pentru mămicile care se întorc în câmpul muncii
Noul act normativ păstrează prevederea conform căreia persoanele care revin la locul de muncă mai devreme, din concediul de creştere a copilului, vor primi un stimulent de reinserţie până când copilul va împlini doi ani. Valoarea acestei bonificaţii va fi de 500 de lei pe lună, indiferent de nivelul salariului încasat.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here