30 de angajate ale Minprest, cu jalba-n băţ la managerul CEO

379

La primele ore ale dimineţii, luni, 30 de salariate ale Minprest, care prestează în lămpăriile şi spălătoriile celor două cariere miniere din zona Motru, au cerut o audienţă managerului general al CEO, Laurenţiu Ciobotărică. Femeile erau nemulţumite, deoarece conducerea Minprest Serv Rovinari le-a tras, la final de an, pe linia moartă, obligându-le să stea fără activitate până pe 8 ianuarie, pe motiv că nu are bani să le plătească. Deşi salariile femeilor de la Roşiuţa şi Lupoaia sunt infime, conducerea Minprest s-a arătat, potrivit acestora, impasibile la problema lor, asta deşi angajatele au muncit, fără să fie plătite, şi în zilele de sărbătoare.

“Managerul general mi-a promis luni că se va rezolva problema acestor salariate, posturile lor urmând să fie bugetate. I-am spus managerului că nu este corect ca aceste salariate, care nu au beneficiat niciodată de vreo ordonanţă, să fie date la o parte pentru unii angajaţi ai Minprest care au primit banii de la SNLO şi au revenit apoi în sistem. La ultima lichidare o astfel de angajată a luat doar 300 de lei, dar cu toate acestea tot de aceste salariate se împiedică Divizia Minieră a CEO”, a declarat liderul de sindicat de la UMC Lupoaia, Nicu Bunoaica.
Acesta susţine, de asemenea, că femeile erau pregătite luni să intre în grevă şi să protesteze astfel pentru nedreptatea care este pe cale să li se facă. “Aceste femei au muncit gratis de sărbători, când s-au făcut livrări, dar celor de la Minprest nici nu le pasă de ele. Şefii lor le-au spus să stea acasă până pe 8 ianuarie că nu au bani cu care să le plătească. Managerul CEO a promis însă că va discuta cu directorul Minprest, Gabriel Giorgi, şi mi-a promis că va rezolva problema bugetând locurile salariatelor de la cele două cariere”, a completat Bunoaica.
Angajatele din lămpăriile şi spălătoriile CEO au mai avut o tentativă să iasă în stradă la începutul lunii decembrie, protestul fiind amânat după ce liderul de sindicat a discutat cu Daniel Antonie, directorul SDM. În ciuda promisiunilor lui Antonie, problema pusă de aceste salariate nu s-au rezolvat nici în prezent, locul de muncă al acestor femei fiind pus şi acum sub semnul întrebării.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here