24 de noi angajări, în primăriile din judeţ

159

PRIMARIE TG JIUPotrivit prevederilor O.G. nr. 23/2011, şi Ordinului Ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 78/18.04.2011, Instituţia Prefectului Gorj a procedat la verificarea solicitărilor de deblocare de posturi unice primite din partea autorităţilor publice locale şi a propus MAI deblocarea unor posturi. O parte dintre solicitări au fost deja aprobate, iar altele sunt trimise la Bucureşti.

O parte dintre solicitări au fost deja aprobate, iar altele sunt trimise la Bucureşti, în timp ce la începutul acestei luni pe masa Prefecturii au ajuns solicitări de la alte şase primării din judeţul nostru. Primarii ştiu că lunar data de 5 este limita până când pot trimite Prefecturii Gorj solicitările pentru deblocarea posturilor unice vacante din administraţiile publice pe care le conduc. Şi în aprilie, primarii s-au conformat şi pe masa Prefecturii au ajuns solicitări de la şase primării pentru deblocarea a 24 de posturi. Alina Iordăchescu, purtător de cuvânt al Prefecturii Gorj, a spus că Primăria Târgu-Jiu a solicitat deblocarea unui număr de 11 posturi. “Acestea sunt de muncitor calificat (contractual) în cadrul biroului Aprovizionare – administrativ, consilier (funcţie publică de execuţie) în cadrul Compartimentului Organizare, consilier juridic (funcţie publică de execuţie) în cadrul Serviciului Autorizări Construcţii, consilier juridic (funcţie publică de execuţie) în cadrul Compartimentului Personal – Contabilitate – Juridic, consilier (funcţie publică de execuţie) în cadrul Compartimentului Ghişeu unic. De asemenea, s-a mai solicitat deblocarea unui post de medic specialist la Cabinetul medical şcolar nr. 2 şi cinci de asistenţi medicali principali la cabinetele medicale şcolare nr. 1, 2, 3, 4 şi 5”, a precizat reprezentanta Prefecturii Gorj.

4 posturi la Rovinari şi 3 la Turceni

primaria turceniŞi Primăria oraşului Turceni a depus aviz pentru deblocarea a trei posturi: unul de auditor intern – grad profesional superior în aparatul de specialitate al primarului oraşului Turceni, un altul de consilier juridic – gradul profesional IA în cadrul compartimentului aparat permanent al Consiliului Local Turceni şi ultimul de consilier – grad profesional superior în Compartimentul Fond Funciar – Cadastru al aparatului de specialitate al primarului oraşului Turceni. De asemenea, pe masa Instituţiei Prefectului a ajuns o solicitare şi de la Primăria Rovinari care are nevoie de deblocarea a patru posturi. Acestea sunt: inspector de specialitate II – Compartiment Centru de Informare a Cetăţeanului, Registratură, Transparenţă Decizională, atribuţii de informare a cetăţeanului; inspector de specialitate II – Compartiment Transport, Personal Deservire; inspector de specialitate II – Compartiment Centru de Informare a Cetăţeanului, Registratură, Transparenţă Decizională, atribuţii conform Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică; consilier, clasa I, grad profesional principal – Compartiment Autorizări.

Angajări la Vladimir şi Padeş

De asemenea, şi Primăria Godineşti a solicitat deblocarea unui singur post, acela fiind de consilier asistent – Registrul Agricol din cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Godineşti. Tuturor acestor primării, li se adaugă şi Primăria comunei Vladimir care doreşte să angajeze oameni pe trei posturi unice vacante: auditor I asistent, consilier I asistent privind Protecţia Mediului şi şofer. O ultimă administraţie publică locală ce a venit cu solicitarea de deblocare a unor posturi este Primăria Padeş care doreşte să facă angajări pe Postul vacant unic de inspector clasa I, grad principal, treapta 3 – Compartimentul Financiar-Contabil şi un altul de consilier juridic gradul IV.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here