2012-Anul victoriei USL – Gorjul, cu peste 130 de activişti la Congresul Uniunii Social Liberale

504

psd3PSD Gorj a participat cu 100 de persoane la Congresul USL, desfăşurat sâmbătă la Romexpo, PNL-ul cu peste 30, în timp ce PC-ul l-ar fi avut pe Ilie Petrescu, deşi nici social-democraţii, nici liberalii nu l-au văzut prin zonă. USL Gorj a avut astfel o reprezentare de zile mari la marea întrunire a celor trei partide care compun Uniunea Social Liberală, desfăşurată sub sloganul ,,2012-Anul victoriei”.

Până la Congresul USL, fiecare din partidele care compun Uniunea au avut în acelaşi timp câte un congres, la cel al PSD, Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru au fost nominalizaţi în rândul candidaţilor de valoare ai partidului, la localele din vară.

psd0Congresul extraordinar al PSD a început sâmbătă dimineaţa, la complexul expoziţional Romexpo din capitală, la reuniune fiind prezenţi toţi liderii partidului, alături de peste 2.500 de participanţi. 100 dintre cei aflaţi în sală au fost de la PSD Gorj, fiind alături primarii social-democraţi, psd4vicepreşedinţii partidului, şefii organizaţiilor de tineret şi de femei, membrii Biroul Permanent Judeţean Gorj al PSD. Au fost în sală Gheorghe Milosteanu, Alecu psd7Drăgoi, Bebe-Viorel Ionică, Laurenţiu Ciurel, Ciprian Florescu, Radu Teodorescu, Elvira Şarapatin, Vasile Râbu, Alin Văcaru şi mulţi dintre candidaţii PSD Gorj la localele care bat la uşă.

psdŞefii PSD Gorj, în prezidiu

Florin Cârciumaru, şeful PSD Gorj, şi preşedintele executiv al organizaţiei, Ion Călinoiu, au fost în prezidiu, alături de şefii organizaţiilor similare din ţară. De altfel, secretarul general al PSD, Liviu psd1Dragnea, i-a şi nominalizat pe cei doi gorjeni. Acesta a declarat că PSD îi are drept candidaţi la alegerile locale, la psd6preşedinţia Consiliilor judeţene şi primării, printre alţii, pe Radu Mazăre la Constanţa, pe Gheorghe Nichita la Iaşi, Dragoş Benea la Bacău, Constantin Boşcodeală la Buzău, pe Marian Oprişan la Vrancea, pe Ioan Cindrea la Sibiu, Ioan Mantea la Bihor, Aurel Simionescu la Brăila, Constantin Nicolescu la Argeş, pe Ion Călinoiu la Gorj şi pe Florin Cârciumaru la Târgu-Jiu şi Nicolae Bacalbaşa la Galaţi, Dumitru Buzatu la Vaslui, Olguţa Vasilescu la Craiova, Radu Moldovan la Bistriţa.”Toţi colegii noştri, cei mai mulţi colegi ar smulge aplauzele dumneavoastră. Asta este diferenţa majoră între noi, între PSD, şi cei de la Putere”, a afirmat Dragnea.

psd8Rezoluţii adoptate

Pe ordinea de zi s-au aflat apoi trei rezoluţii cu privire la candidatura în formula USL la următoarele alegeri locale, parlamentare şi prezidenţiale, la propunerile privind candidaturile pentru funcţiile de preşedinte al României şi prim-ministru, respectiv la interdicţia oricărei colaborări a actualei Opoziţii cu preşedintele Traian Băsescu şi cu Partidul Democrat Liberal. Social-democraţii şi-au validat totodată candidaţii partidului la alegerile locale. Congresul PSD a aprobat candidaturile liderilor USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta pentru funcţiile de preşedinte şi premier.

Liberalii l-au validat pe Frunzăverde

Congresul extraordinar al Partidului Naţional Liberal a început şi el, în acelaşi timp, la Romexpo, în prezenţa a peste 1.500 de participanţi. Peste 30 dintre cei din sală au fost liberali de la Gorj, norma de reprezentare a organizaţiei din judeţul nostru fiind de 24 de persoane. Dian Popescu, şeful PNL, a condus delegaţia de la Gorj. La eveniment au fost adoptate trei rezoluţii privind numirea lui Sorin Frunzăverde vicepreşedinte al liberalilor şi modificarea Statutului PNL, politica de alianţe în planul administraţiei locale, în Parlament şi în Guvern şi desemnarea liderilor USL Crin Antonescu şi Victor Ponta drept candidaţi pentru funcţiile de preşedinte şi, respectiv, prim-ministru, după viitoarele alegeri.

Ponta, Oprescu şi Mazăre au ridicat sala în picioare

Abia la finalul celor trei congrese, s-a organizat şi Congresul USL, care s-a bucurat de o prezenţă de câteva mii de persoane. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a avut un discurs care a stârnit aplauze şi urale mai ales că a spus de la tribuna Congresului USL că Opoziţia este pregătită să-l dea jos pe Traian Băsescu. “Dacă Băsescu nu demisionează îl dăm noi jos. Crin trebuie să fie pregătit pentru că România trebuie să fie condusă altfel”, a spus Ponta, în aplauzele mulţimii. El a adăugat că are de învăţat de la foştii premieri Călin Popescu Tăriceanu şi Adrian Năstase, care s-au luptat cu Traian Băsescu. Ponta a descris lupta Opoziţiei cu Traian Băsescu amintind de cei trei muşchetari. El a făcut apel la unitate în cadrul USL, susţinând că aceasta este strategia câştigătoare în alegeri. Un discurs la fel de motivant l-a avut şi Sorin Oprescu dar şi primarul Mazăre.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here