20 de cupluri se căsătoresc sub Poarta Sărutului

260

casatoriiPoarta Sărutului din Parcul Central din Târgu-Jiu este simbolul iubirii pentru cuplurile de îndrăgostiţi care vor să-şi unească destinele sub aceasta în noaptea dintre ani. Şi în acest an, ca o tradiţie de opt ani încoace, mai multe cupluri vor spune „Da!” în noaptea de Revelion chiar sub opera lui Constantin Brâncuşi.

Taxele pentru căsătoriile oficiate la cumpăna dintre ani chiar de edilul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, sub Poarta Sărutului, au rămas aceleaşi ca în anul anterior. Astfel, doritorii au trebuit să achite la casieria Primăriei o taxă de 400 de lei, iar depunerea actelor s-a făcut în intervalul 20 – 23 decembrie. În noaptea dintre ani, în Parcul Central din municipiul Târgu-Jiu, chiar sub Poarta Sărutului, vor spune „Da!” un număr de 20 de cupluri, dintre care, unul singur este din judeţul Prahova, restul fiind din Gorj.

„A devenit deja o tradiţie, nu numai la nivel local, ci şi la nivel naţional, ca diverse cupluri să se căsătorească în noaptea de Revelion la Poarta Sărutului.

Am primit solicitări atât din judeţ, cât şi din ţară. În ultimul caz, câteva persoane cu cetăţenie română au dorit să îşi unească destinele cu străini. După ce au aflat că unul dintre viitorii soţi trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa pe raza municipiului Târgu-Jiu, cuplurile din alte judeţe au renunţat. A rămas unul singur, din Prahova, care a reuşit să aibă dosarul complet”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu

Anul trecut, un număr de 16 cupluri şi-au unit destinele sub Poarta Sărutului la cumpăna dintre ani.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here