18 localităţi din Gorj îşi sărbătoresc vârstnicii

230

Mai multe localităţi din Gorj celebrează astăzi Ziua Internaţională a persoanelor vârstnice. Edilii celor 18 localităţi din judeţul nostru au răspuns afirmativ pentru eveniment, fiind contactaţi de reprezentanţii Prefecturii cu privire la sărbătorirea zilei persoanelor vârstnice. Localităţi precum Târgu-Jiu, Motru, Bumbeşti-Jiu, Novaci, Rovinari, Tismana, Târgu-Cărbuneşti, Turceni, Ţicleni, Bengeşti- Ciocadia, Bustuchin, Căpreni, Drăguţeşti, Leleşti, Logreşti, Săcelu, Ţânţăreni, şi Văgiuleşti îşi sărbătoresc vârstnicii, primarii acestora găsind fonduri în acest scop. Restul primarilor au răspuns negativ, motivul principal fiind lipsa fondurilor.

Manifestările prilejuite de “Ziua Vârstnicilor” în Târgu-Jiu, din data de 1 octombrie 2012, încep la ora 08:00 cu lansarea programului-concurs “Ziua Bunicilor”, la fiecare oră oferindu-se câte un premiu constând într-o invitaţie la Balul Vârstei a treia; Programul se finalizează la ora 15:00. La ora 11:00 începe concursul de şah, care se desfăşoară în incinta Clubului Vârstei a III-a din strada Olteniţei. La ora 15:00 în program este prevăzută muzica de promenadă cu Fanfara “Armonia”, iar la 17:00 se dă startul distracţie în cadrul balului vârstei a III-a. Participanţilor li se pregăteşte o masă festivă, program folcloric susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist “Doina Gorjului” şi Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu. În cadrul balului vor fi organizate, de asemenea: concursuri de dans cu premii, o tombolă cu premii, sărbătoarea celor născuţi în preajma zilei de 1 Octombrie şi acordarea unor diplome de excelenţă pentru activitatea în interesul grupurilor de pensionari. Pentru masa festivă organizatorii au alocat suma de 75 lei de persoană pentru meniul servit, dar şi 10.000 de lei însemnând servicii precum: aranjamente florale, premii, tombolă, diplome, invitaţii şi altele.

Ciocea sărbătoreşte 600 de vârstnici
Potrivit datelor transmise de autorităţile locale, edilul comunei Bustuchin, Ion Ciocea, sărbătoreşte 600 de persoane vârstnice pe data de 2 octombrie în timp ce la masa festivă a participanţilor vor fi premiate cuplurile care au împlinit, în acest an 50 de ani de căsătorie, sărbătorind astfel Nunta de aur. Comuna Ţânţăreni şi comuna Drăguţeşti sărbătoresc astăzi fiecare câte un număr de 500 de vârstnici. Edilul Moşoiu a alocat 35.000 de lei pentru sărbătorirea vârstnicilor din Drăguţeşti. La Motru în data de 15 august 2012 a avut loc o excursie de agrement pe traseul Motru – Curtea de Argeş – Vidraru – retur, iar în data de 25 septembrie primarul municipiului Motru a organizat întâlniri cu cetăţenii diferitelor zone ale localităţii. Pe lângă masa festivă va fi organizat şi un spectacol de muzică populară pentru sărbătoriţi iar, la final, se vor acorda premii concurenţilor câştigători ai concursurilor de şah şi table. La Bumbeşti-Jiu întâlnirea festivă va avea loc astăzi la Clubul pensionarilor din oraş. Vor fi întreceri de şah, rummy şi table. Înainte de întâlnirea festivă va avea loc un program artistic de muzică populară. La Novaci, în data de 1 octombrie, la Serviciul de Asistenţă Socială Persoane Vârstnice vor avea loc serbări oferite de preşcolari şi şcolari ai Grădiniţei şi Şcolii Generale din oraş. Va urma şi o masă festivă. La Târgu-Cărbuneşti, în data 30 august vârstnicii s-au bucurat deja de o excursie la Drobeta Turnu Severin – Orşova – Băile Herculane şi retur. La Turceni astăzi programul va fi animat de o formaţie de lăutari şi de Ansamblul “ Brâuleţul” al Casei de Cultură din localitate La Ţicleni locul de desfăşurare al evenimentului va fi la Clubul Persoanelor Vârstnice din locaţia Bibliotecii orăşeneşti “Nicolae Diaconu”.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here