17.30-Condescu stopează 30 de zile pichetările de la ANRE

87

În conformitate cu decizia Colegiului Director, în perioada 14-16 mai 2013, în fața sediului A.N.R.E., au avut loc acțiuni de protest cu participarea sindicaliștilor din minerit și energie, lucrători în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

În această perioadă, zilnic, au avut loc întâlniri între reprezentanții A.N.R.E. și cei ai F.N.M.E.

În data de 16.05.2013, s-a încheiat o minută asupra acestor discuții prin care s-au stabilit următoarele:

– În termen de maxim 30 de zile se va proceda la modificarea prevederilor Ordinului nr.33/2012.

– A.N.R.E a făcut o analiză corectă privind stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, în sensul diminuării cotei de alocare a certificatelor verzi începând cu 01.04.2014.

– A.N.R.E. consideră că unitățile de producere a energiei electrice, în speță CEO, trebuie să încheie contracte cu consumatorii pentru acoperirea producției de energie.

– ANRE va întocmi, în măsura în care instituțile abilitate vor solicita, rapoarte și informări care să ajute reorganizarea producătorilor de energie.

Având în vedere actuala situație, Biroul Executiv al F.N.M.E. a stabilit suspendarea acțiunilor de pichetare pentru o perioadă de 30 de zile, considerând acest interval de timp rezonabil pentru punerea în practică a celor convenite.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here