16 patroni de service-uri auto, amendaţi

313

Amenzi pe bandă rulantă au fost aplicate de către comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Gorj mai multor patroni din domeniul auto de pe raza judeţului. În urma controalelor 10 operatori economici au fost sancţionaţi contravenţional cu 4 amenzi în valoare totală de 12.000 lei pentru lipsa afişării tarifelor şi 6 avertismente pentru modul incorect şi incomplet de afişare a preţurilor şi tarifelor.

Comisarii din cadrul CJPC Gorj au desfăşurat o acţiune tematică de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la service-urile auto în perioada 25 – 29 martie 2013. Au fost verificaţi un număr de 20 operatori economici, la un număr de 16 dintre aceştia constatându-se abateri de la prevederile legale privind protecţia consumatorilor, fiind aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 20.500 lei. “Unul dintre operatorii economici din municipiu a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 2000 lei pentru neacordarea garanţiei la operaţiunile efectuate în conformitate cu termenul prevăzut de lege. Alţi 10 operatori economici au fost sancţionaţi contravenţional cu 4 amenzi în valoare totală de 12.000 lei pentru lipsa afişării tarifelor şi 6 avertismente pentru modul incorect şi incomplet de afişare a preţurilor şi tarifelor. La Rovinari un operator economic din localitate a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 3000 lei pentru că nu informa consumatorii asupra tuturor serviciilor oferite de către unitatea de service auto”, a precizat Daniela Michi, comisarul-şef al CJPC Gorj.

Nu respectau orarul de funcţionare
O altă abatere constatată de către comisari a fost aceea a unuia dintre operatorii economici, care nu a făcut dovada achiziţionării registrului unic de control, pentru unitatea service verificată, obligaţie prevăzută în Lege, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei. Nu afişa denumirea unităţii şi codul unic de înregistrare la registrul comerţului, din care să rezulte obiectul/obiectele de activitate al/ale societăţii pentru care este autorizată să funcţioneze. Alţi operatori economici nu afişau/respectau orarul de funcţionare,pentru abaterile constatate, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu avertisment.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here