153 de cereri pentru lapte praf gratuit

169

În fiecare lună, peste o sută de bebeluşi din judeţul nostru beneficiază de lapte praf gratuit, pe care îl primesc în conformitate cu prevederile legislaţiei actuale. În luna septembrie, 144 de bebeluşi din judeţul nostru au beneficiat de lapte praf gratuit. Pentru aceşti copii, DSP Gorj a distribuit 1.150 doze de lapte praf. Stocul Direcţiei de Sănătate Publică a fost epuizat, astfel că pentru a putea acoperi necesarul lunii octombrie şi lunilor viitoare era necesar ca stocul DSP să fie refăcut.

Boeriu: „Bebeluşii îşi vor primi laptele”
La sfârşitul săptămânii trecute, DSP Gorj a primit repartiţia de lapte praf de la Ministerul Sănătăţii. Prin urmare, distribuirea laptelui praf pentru această lună se va face conform graficului. „Am primit repartiţia de lapte praf, care a venit de la Ministerul Sănătăţii, ca urmare a demersurilor întreprinse de noi încă din luna septembrie. Urmează să începem distribuirea, ca în fiecare lună, în localităţile unde s-a solicitat lapte praf”, a explicat Marius Boeriu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj. În această lună, la nivelul judeţului nostru există 153 de solicitări pentru lapte praf gratuit, cele mai multe venind din localităţile: Târgu-Cărbuneşti, Motru, Târgu-Jiu, Rovinari. DSP Gorj va trebui să distribuie 1.224 de doze de lapte praf.

Criteriile de acordare a laptelui praf
Potrivit legislaţiei în vigoare, laptele praf este distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca şi până în prezent, pe reţetă, de către medicul de familie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here