125 de gorjeni, incluşi în cursurile de iulie ale AJOFM

308

Pentru luna iulie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează cinci cursuri de formare profesională la care este aşteptată o prezenţă de 125 de persoane: comunicare în limba germană; agent de securitate; contabil; cofetar patiser; tehnician maseur.
Gorjenii, care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă.
Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.
Tot pe parcursul lunii curente, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează 191 de programe de formare profesională pentru 3.330 de persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite.
Acestea vor fi organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi de Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.
Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: bucătar (263), ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie (251), agent de securitate (239), lucrător în comerţ (210), operator introducere, validare şi prelucrare date (189), contabil (106), inspector (referent) resurse umane (98), instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze (90), coafor (84), frizer (84). Cei mai mulţi participanţi se preconizează în judeţele Dâmboviţa (238), Braşov (196), Covasna (154), Bucureşti (148), Vâlcea (143).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here