12 gorjeni, la UPU după ce au leşinat din cauza căldurii

124

spital tv 1De la începutul acestei luni şi până în prezent, medicii de la Unitatea de Primiri – Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu au acordat îngrijiri unui număr de 12 persoane care au leşinat din cauza căldurii. Reprezentanţii SJU Târgu-Jiu spun că nu au fost cazuri grave, nefiind internat niciun pacient.

Temperaturile ridicate înregistrate în ultimele zile au făcut şi câteva victime, la nivelul judeţului nostru. De la începutul acestei luni şi până în prezent, 12 persoane au ajuns numai la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. „De la 1 iunie şi până în prezent au fost 12 cazuri de lipotimii. Medicii de la UPU le-au acordat primul ajutor şi nu au fost probleme, nefiind internată niciuna din cele 12 persoane”, confirmă Narcis Mărgineanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Plimbările între orele 11-17 trebuie evitate

Pentru a nu leşina pe stradă din cauza căldurii, este bine să ne protejăm. Razele soarelui sunt periculoase în mod deosebit în jurul prânzului. Din acest motiv, se recomandă evitarea plimbărilor în intervalul orar 11-17, iar dacă cetăţenii sunt nevoiţi să iasă din casă în acest interval, ei trebuie să-şi ia o serie de măsuri de protecţie. „Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise”, precizează Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here