12 acțiuni de informare și opt acțiuni de ecologizare, realizate de SJGDAS Gorj, în luna mai

200

Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor și Activităților de Salubrizare Gorj (SJGDAS) a desfășurat, în luna mai 2018, un număr de 12 acțiuni de informare și 8 acțiuni de ecologizare, la care au participat peste 1.600 de elevi, în cadrul proiectului „Viață pentru mediu, viață pentru om”. De asemenea, în cursul lunii anterioare, SJGDAS Gorj a organizat deplasări de lucru în teren pentru a identifica problemele administrației publice locale legate de serviciul de salubrizare, dar și pentru a discuta despre reorganizarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciilor Publice de Salubrizare Gorj.

Pe lângă acțiunile de ecologizare din cadrul proiectului „Viață pentru mediu, viață pentru om” au fost organizate acțiuni de ecologizare în zona „La canton” (Târgu Cărbunești), unde s-au alăturat și reprezentanți ai Primăriei Târgu Cărbunești, colegi de la Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu, dar și reprezentanți ai Ocolului Silvic Târgu Cărbunești. De asemenea, acțiuni de ecologizare au fost efectuate și în zona localității Godinești – Ungureni.
Tot în luna mai 2018, conducerea SJGDAS Gorj a participat la ședința Colegiului Prefectural, unde au fost stabilite obiectivele pentru perioada următoare legat de serviciile de salubrizare din județ. „În luna mai am participat la ședința Colegiului Prefectural unde s-a pus în discuție cu primarii localităților din județul Gorj reorganizarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară în Domeniul Serviciior de Salubrizare Gorj. Totodată, am pus accentul pe anumite probleme identificate în teren și am stabilit împreună cu reprezentanții administrațiilor publice locale că sunt necesare întâlniri de lucru cât mai des pentru a dezbate problemele ce țin de domeniul salubrizării”, a precizat Luis Popa, directorul SJGDAS Gorj.
Unitățile de învățământ unde au fost efectuate acțiunile de informare menționate mai sus sunt următoarele: Școala Gimnazială ”George Uscătescu” Târgu Cărbunești, Colegiul Național ”Tudor Arghezi” Târgu Cărbunești, Școala Gimnazială Nr. 1 Bumbești Jiu, Colegiul ”Mihai Viteazul” Bumbești Jiu, Școala Gimnazială Nr. 1 Motru, Colegiul Național ”George Coșbuc” Motru, Colegiul Tehnic Motru, Școala Gimnazială ”Ecaterina Tedoroiu”, Colegiul Tehnic General ”Gheorghe Magheru”, Școala Gimnazială ”Gheorghe Tătărăscu”, Școala Gimnazială Nr. 1 Țicleni, Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here