Ponta întrevede un 2017 sumbru

639

Fostul premier Victor Ponta a făcut, ieri, o analiză mai amplă pe contul său de socializare cu privire la perspectivele pe care le are țara noastră în următorul an, perspectivele nefiind deloc unele bune. Deputatul de Gorj a trecut în revistă situația din anii 2015 și 2016 pentru a trage concluzia că România nu este deloc pregătită pentru schimbările ce vor avea loc în 2017, an în care pe continent vor avea loc diverse tipuri de alegeri în diferite state. În plus, România va avea parte de un nou Guvern, iar în America viitorul președinte își va contura politica externă.
„Este prima dată după 1989 când România nu are practic niciun prieten în Regiune (și nici perspective în acest sens), prima dată după 2008 când Rusia se află în ofensivă diplomatică (și chiar militară în Siria și Ucraina) în Regiunea Marii Negre; Toate energiile naționale sunt concentrate în bătălia politică internă pentru alegerile care urmează să stabilească noul Guvern pentru perioada 2016-2020; Lipsa totală a resurselor umane care să poată elabora și aplica o strategie pe termen mediu și lung – “epurările” făcute în 2015-2016 în cadrul elitelor politice, economice, de media și sociale sunt comparabile ca număr și impact doar cu anii 1950-1960, când bătălia pentru acapararea puterii pe plan intern de către PCR cu sprijinul URSS a “masacrat” o generație întreagă de lideri)”, menționează Ponta.
Fostul prim-ministru nu uită se amintească în analiza sa și despre „calitățile” actualului președinte al României, pe care l-a depășit în sondajele de opinie la capitolul încredere, Ponta neomițând nici încrederea scăzută pe care o are Parlamentul, precum și disputele dintre serviciile secrete, pentru a arăta de ce 2017 nu va fi un an bun. „O bătălie internă aproape deschisă între Serviciile de Informații și instituțiile de justiție (law-enforcement). O media complet polarizată și partizană, o societate civilă acaparată aproape în totalitate de ONG-uri “talibane” construite și finanțate pe filiera “Soros” și care acum doresc puterea politică prin infiltrarea de miniștri în Cabinetul “tehnocrat” sau de candidați în Partidele Anti-sistem (tipul “Movimento 5 Stelle” sau “Podemos”)! Concluzia: când o țară este distrusă “pas cu pas” din interior și se află înconjurată doar de vecini “neprieteni”, într-o regiune și un continent aflate în crize fără precedent, viitorul său arată sumbru. Poate reușim noi să ne trezim în acest moment extrem de negativ – și poate reușim să facem mai mult decât să spunem resemnați că avem “ghinion”!, susține Ponta pe pagina sa de socializare.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here