1100 de apicultori gorjeni, protestează împotriva impozitării veniturilor

483

1100 de membri ai Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România Filiala Gorj şi-au exprimat recent nemulţumirea faţă de abuzul privind impozitarea veniturilor din apicultură, prin Ordonanţa Guvernului nr.8/2013. De altfel, 130 de delegaţi ai filialei solicită ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, şi aprobarea a 5-6 kg de biostimulatori pe familia de albine, de preferat zahăr.

Avându-se în vedere abuzul privind impozitarea veniturilor din apicultură, prin Ordonanţa Guvernului nr.8/2013, 1100 de membri ai Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România Filiala Gorj au emis Ministerului Agriculturii un protest scris. În document, apicultorii din Gorj transmit ministerului nemulţumirea lor faţă de această ordonanţă care ar duce la micşorarea efectivelor de albine şi a producţiilor apicole viitoare. S-a cerut, în acest sens, revizuirea ordonanţei deoarece punerea ei în aplicare afectează grav apicultorii, nevoiţi să renunţe la această activitate devenită foarte costisitoare.
Apicultorii au remis ministrului Daniel Constantin şi o listă cuprinzând 130 de semnături ale delegaţilor stabiliţi la Adunarea Generală a Asociaţiei din 15 februarie 2013, gorjeni care protestează împotriva actului normativ.
În acelaşi document se mai menţionează că în Programul Naţional Apicol 2014-2016 biostimulatorii pe familia de albine să nu fie scoşi de pe lista din acest program şi să rămână la un nivel de 5-6 kg. De asemenea aceştia mai spun că sunt ani grei pentru apicultură iar condiţiile climatice nefavorabile impun hrăniri suplimentare care dacă nu vor fi subvenţionate, vor crea probleme familiilor de albine. Totodată apicultorii gorjeni mai cer identificarea măsurilor pentru a stopa furtul prin PNA, de familii de albine.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here