10 medalii pentru Palatul Copiilor Târgu-Jiu la Campionatele Naţionale de Orientare în Alergare

1328

Sportivii de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu au reprezentat cu succes județul Gorj la Campionatele Naționale de Orientare, competiție de la care s-au întors cu nu mai puțin de zece medalii.

În perioada 10-13 septembrie 2020, la Roman, Ștefan cel Mare și Sagna s-au desfășurat Campionatele Naționale de Orientare, cu probele de Medie Distanță, Lungă Distanță, Ștafetă și Sprint. Sportivii cercului de Radiogoniometrie și Orientare de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu au obținut zece medalii. Potrivit profesorului Adrian Florin Marcu, de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu, competiția a debutat în zona comunei Ștefan cel Mare, cu proba de medie distanță. ,,Sportivii gorjeni au „pornit” cu dreptul, alergând foarte bine pe variante optime între posturile de control, Mija Denise, Vlăduț Evelina și Mija Eliana obţinând medaliile de bronz la categoriile lor de vârstă. În zona Sagna, din apropiere de orașul Roman, în a doua zi de concurs, la proba de lungă distanţă, pe trasee care au măsurat 13,2 km aerian, 520 m diferență de nivel cu 25 de posturi de control la seniori și 7,9 km aerian, 360 m diferență de nivel cu 15 posturi de control la senioare, sportivele noastre, Mija Denise și Marcu Valentina, au ocupat prima și a doua treaptă a podiumului la F20, iar Mija Tiberiu a treia treaptă la M18. Suspans până în ultima clipă a fost în a treia zi de concurs, la proba de ștafetă, desfășurată tot în zona Sagna.
Gorjenii au avut la start 4 ștafete, câte una la fiecare categorie de vârstă, din care trei au urcat pe podium. Duminică, în centrul orașului Roman, a avut loc proba de sprint, care a adus o altă medalie de aur pentru Palatul Copiilor Târgu-Jiu”, a anunțat acesta. Reamintim că, în cursul zilei trecute, sportivii de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu au reușit să obțină mai multe medalii și la Campionatul European de Radio Orientare.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here