10.000 de lei, profit estimat pentru Parcul Industrial Sadu în acest an

266

La şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Gorj care a avut loc în data de 27 februarie, dintre mulţimea proiectelor de hotărâri dezbătute, unul dintre cele mai importante puncte a fost reprezentat de proiectul privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2014 al Societăţii Comerciale „Parc Industrial Sadu” S.A. în valoare de 190.000 lei.

În prima parte a şedinţei, consilierii judeţeni au aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli pe acest an al societăţii „Parc Industrial Sadu”, unitate aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, în valoare de 190.000 lei.
Potrivit preşedintelui CJ Gorj, Ion Călinoiu, principala sursă de venituri pentru bugetul parcului industrial o reprezintă redevenţele şi chiriile luate de la firmele care activează în interiorul parcului, acestea însumând 170.000 lei din totalul de 190.000 lei. Cheltuielile de exploatare sunt de 180.000 de lei, iar profitul estimat pentru anul 2014 a fost stabilit la suma de 10.000 de lei.

În căutare de investitori
Parcul Industrial Sadu este o societate comercială cu capital integral al Judeţului Gorj, care se finanţează în totalitate din venituri proprii, fără subvenţii de la bugetul de stat sau bugetul local. Conducerea Parcului Industrial de la Sadu, Bumbeşti-Jiu, şi-a propus pentru acest an un profit de 10.000 de lei, în creştere faţă de cel înregistrat anul trecut. “Unitatea nu are alte venituri în afara banilor obţinuţi din închirieri, dar trebuie să găsim posibili investitori care să vină şi să activeze acolo”, a precizat Ion Călinoiu.
Parcul Industrial Sadu are o suprafaţă de aproximativ 14 hectare, reprezentanţii unităţii încercând să mai obţină alte 11 hectare de teren cu clădirile aferente Uzinei Mecanice Sadu pentru a le oferi eventualilor investitori care vor dori să îşi desfăşoare activitatea în zona respectivă. În incinta parcului îşi desfăşoară activitatea un număr de nouă firme, care au în total circa 450 de angajaţi, cea mai mare dintre acestea fiind societatea Pirelli.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here