“Rezerva” Tănăsescu are competenţe limitate la cârma DADR Gorj

101

Deşi a fost numit luni în funcţia de director executiv al Direcţiei pentru Agricultură (DADR) Gorj, Dan Tănăsescu, ocupă postul în interimat. Asta, până când la nivelul Ministrului Agriculturii se va stabili dacă el sau altcineva va primi un ordin de numire pe funcţie, pe o perioadă nedeterminată. Din acest motiv, Tănăsescu are prerogative limitate de conducere a unităţii, prerogative care se vor modifica în momentul în care el va fi numit oficial pe post. De altfel, un întreg haos s-a creat la nivelul DADR Gorj, unitate care a ajuns să aibă, într-o perioadă scurtă de timp, trei directori.

În urma detaşărilor iniţiate în septembrie de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, Liviu Octavian Bumbu a fost trimis de la Piatra Neamţ la Gorj pentru a conduce DADR, iar Ion Popescu, fostul director de la Gorj, a primit dispoziţie să conducă Direcţia de Agricultură de la Galaţi, fiind detaşat acolo pe 11 octombrie. În tot acest timp, Liviu Bumbu a fost în concediu medical, acesta neputând să-şi îndeplinească sarcinile de serviciu la Gorj, creându-se astfel un haos la direcţie. În acest mod s-a ajuns ca Valentin Priporeanu, şef-serviciu în cadrul direcţiei, să preia oarecum frâiele unităţii şi să semneze actele instituţiei.

Priporeanu, pus la semnat
“Ceaţa” ajunsă astfel peste DADR Gorj, în urma detaşării fostului director şi a refuzului lui Bumbu de a ajunge pe post, este recunoscută şi de noul director interimar al instituţiei. Dan Tănăsescu subliniază astfel, ieri, că, în prima sa zi de muncă, pe noua funcţie, volumul de muncă pe care îl are de desfăşurat la DADR este mare. “S-a lucrat şi sâmbăta şi duminica, în ultimul timp. Deocamdată nu pot să fac schimbări pentru că sunt numit temporar şi nu pot să iau decizii de acest gen, deci nu sunt definitiv. Este prematur să îmi fac planuri, având în vedere că este prima mea zi de muncă. Deocamdată am pe masă vreo 7.700 de cereri pentru despăgubirile de 100 de lei. Cred ca mi-ar luat vreo două, trei zile numai să le semnez. De altfel, până acum a semnat Priporeanu, şeful de serviciu aceste documente”, a declarat Dan Tănăsescu, director în cadrul DADR Gorj.

“Toată lumea se întreabă cine este acest Tănăsescu”?!
În ce priveşte activitatea profesională a noului director interimar al DADR, Tănăsescu este cunoscut în branşă dar este mai puţin cunoscut opiniei publice. Tănăsescu a fost angajat al DADR în funcţia de consilier superior la unitatea Fitosanitară din cadrul instituţiei. Are 27 de ani de activitate. Acesta este susţinut de PSD pentru funcţie, deşi nu este membru al partidului. De altfel, postul ar fi revenit normal PC Gorj, organizaţie slabă care nu şi-a putut impune un reprezentat, funcţia revenind apoi PNL-ului. Dian Popescu, deşi îl avea pe Virgil Drăguşin în instituţie, nu l-a promovat pe acesta pe funcţie, şi nici într-o alta la vreun serviciu deconcentrat din Gorj, şi a cedat postul, cu lejeritate, PSD-ului. Aşa s-a ajuns ca luni, Dan Tănăsescu, să primească funcţia de director al DADR, în interimat. “Numirea mea a venit de pe data de 15 octombrie. Pentru acest post era numit Bumbu Octavian Liviu, dânsul este însă în perioada de concediu medical. El a făcut o cerere către Ministerul Agriculturii cu privire la faptul că este în concediu medical şi, din aceste considerente, am fost numit eu pe funcţia aceasta temporar, pentru a coordona activitatea acestei unităţi. În momentul în care acesta se prezintă la post eu mă retrag pe postul meu de consilier, lucrând tot în cazul DADR.”, a completat Tănăsescu. Astfel, Tănăsescu a ajuns să fie deocamdată o rezervă la cârma DADR Gorj, asta până când problemele legate de detaşările lui Popescu şi Bumbu se vor rezolva.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here