Vlad Ionescu, la Festivalul European de Jurnalism

408

vlad ionescuVlad Ionescu, managerul Școlii de Televiziune și Film București va fi prezent la Târgu-Jiu în prima decadă a lunii septembrie. Acesta va prezenta un workshop în cadrul Festivalului European de Jurnalism, ce se va desfășura în intervalul 9-12 septembrie în orașul lui Brâncuși.

Temele ce vor fi susținute de fostul antenist în cadrul workshopului sunt: ”Formarea personalului pentru televiziune – o abordare metodică” și ”Schimbarea de paradigmă – sindicalizarea producțiilor, premiza de creștere a televiziunilor local”.

În 1996 şi 1997, Vlad Ionescu a făcut cursuri de specializare TV în orașele franceze Paris şi Deauville. Până a prelua frâiele Școlii de Televiziune, acolo unde susține workshopul “Tehnica ştirii şi a prezentării de sport”, acesta a prezentat și editat Observatorul matinal de la Antena 1. După ce în primii săi ani de televiziune, Vlad a cochetat cu știrile sportive, în anul 2005 trecerea de la sport la ştiri. A fost, rând pe rând, prezentator al Observatorului de ora 7:00 de la Antena 1, alături de Simona Gherghe şi Carmen Safta, reporter, reporter special de live la Antena 1 şi Antena 3, apoi, din nou, editor-prezentator al Observatorului matinal (6:00-8:00 de la Antena 1). La Festivalul European de Jurnalism de la Târgu-Jiu și-au anunțat prezența peste 500 de jurnaliști din mai multe țări ale Uniunii Europene. Pe lângă faptul că în cadrul festivalului se vor dezbate probleme importante şi de actualitate ale breslei, prin organizarea Festivalului European de Jurnalism se va îmbunătăţi imaginea României în rândul statelor UE şi, nu în ultimul rând, se vor promova valorile culturale româneşti, cum ar fi operele sculptorului Constantin Brâncuşi. Jurnaliştii invitaţi din toate statele UE vor avea la dispoziţie facilităţi tehnice pentru a transmite fiecare în ţara de origine evenimentul şi alte reportaje realizate pe parcursul festivalului (transmisiuni live prin satelit, cameramani şi birou de presă), iar toate aceste facilităţi vor fi puse gratuit la dispoziţia jurnaliştilor prezenţi (câte cinci din fiecare stat al UE, din TV, radio, print, online şi blogger).

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here