Vârstnicii din Târgu-Jiu au sărbătorit Dragobetele

296

Dacă tinerii au simţit fiorii dragostei de Valentine’s Day, seniorii păstrează tradiţia şi celebrează iubirea pe 24 februarie. La fel s-a întâmplat şi ieri, la Târgu-Jiu, pensionarii s-au strâns la Centrul Magnolia pentru a sărbători Dragobetele.

Liga Pensionarilor din judeţul Gorj a organizat, în colaborare cu Primăria Municipiului Târgu-Jiu, o acţiune recreativă ce a avut drept scop marcarea zilei de Dragobete. Evenimentul a fost găzduit de Centrul Magnolia. “Am hotărât să ne întâlnim la Centrul Magnolia şi să sărbătorim Dragobetele aşa cum ştim noi. Am pregătit momente muzicale, dar şi prezentări pe teme precum: obiceiuri şi tradiţii de Dragobete, superstiţii de Dragobete, flori de primăvară. Doi elevi de la Liceul de Muzică susţin un program de muzică clasică la chitară şi o formaţie de muzică populară ne va asigura atmosfera de joc şi voie bună”, a confirmat Petre Rădulescu, preşedintele Ligii Pensionarilor Gorj.

“Dragostea nu are vârstă”
Bunicii şi bunicuţele au savurat din plin petrecerea de Dragobete organizată de autorităţi special pentru ei.
Acesta a fost un bun prilej de a socializa şi de a schimba impresii despre dragoste. Despre însemnătatea acestei sărbători, unul dintre pensionari a spus că “de la Dragobete încolo încep toate păsările să se împerecheze, să îşi facă cuiburi. Se spune că Dragobetele sărută fetele şi aşa şi este”.
Una dintre bunicuţele prezente la eveniment a amintit că “Dragobetele este o sărbătoare a noastră a românilor şi este un prilej să ne mai întâlnim şi noi. Dragostea nu are vârstă. Contează foarte mult caracterul omului şi educaţia. Când eram tânără nu prea ştiam cum e cu dragostea, dar acum chiar ne bucurăm de ea”.
Vârstnicii s-au distrat pe cinste la Dragobetele Bunicilor şi au spus că “este bine să ne bucurăm de dragoste măcar o dată în an”.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here