Valeriu Saraolu, un coregraf sensibil pasionat de romanele de dragoste

748

valeriu saraoluDe 4 ani este coregraf al trupei de dansuri populare a Ansamblului Folcloric Profesionist “Doina Gorjului”, a lucrat 5 ani la Opera Română din Timişoara, iar acum a rămas o persoană activă deoarece în meseria

aceasta totul trebuie să iasă bine. Născut în Târgu-Jiu, Valeriu Saraolu a absolvit Liceul de Artă, profil coregrafic, din Cluj, iar din 1997 activează în „Doina Gorjului”, întâi ca dansator, apoi ca şi coregraf. „Este un colectiv minunat şi am o generaţie excelentă de dansatori. Fără ei nu m-aş putea bucura de nici un succes”, ne-a declarat acesta.
Căsătorit de pe 14 februarie anul acesta, coregraful se bucură din plin de statul de tată care i s-a oferit în urmă cu două luni. Fetiţa sa, Rebeca, este cea care îi ocupă tot timpul liber, însă planul major de viitor al lui Saraolu este de a avea şi un băieţel, care să-i ducă numele mai departe. O mulţumire este pentru el faptul că soţia îi înţelege meseria şi faptul că nu poate petrece prea mult timp cu familia. „Dacă n-ar înţelege mediul meu, şi nu ar exista logică, sunt sigură că nu am avea o relaţie prea bună”.
De la avocatură la romanele siropoase
Ca orice om, şi coregraful are un regret. „Dacă aş mai avea 18 ani aş alege să studiez Dreptul, căci, de când mă ştiu mi-a plăcut avocatura”, a completat Saraolu. Acesta însă ştie că şi pe viitor va practica aceeaşi meserie, chiar dacă e grea, avantajul fiind că satisfacţiile sunt majore. „La anii de bătrâneţe ştiu sigur că voi fi plin de viaţă şi poate cu regret că nu voi mai putea dansa”.
Când nu se ocupă de fetiţă, Valeriu Saraolu conduce, fiind pasionat de şofat. Acesta are un Mercedes, iar soţia sa un Ford Escort. De asemenea, o altă plăcere este pentru coregraf lectura. „Citesc multe romane de dragoste, dar şi cărţi de specialitate, legate de artă, cum ar fi: Istoria Artei sau Istoria Muzicii”, ne-a mărturisit acesta.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here