Unde ne putem petrece vacanţa în străinătate?

661
vacanta strainatate mondenÎn acest an, din cauza crizei economice, agenţiile de turism au redus preţurile pachetelor de vacanţă în străinătate. Aşadar, cei care nu au avut până acum posibilitatea să îşi petreacă vacanţa în afară, e momentul să o facă.
Grecia s-a aflat mereu în topul preferinţelor românilor, pentru că oferă privelişti extraordinare. Este formată dintr-o parte continentală cu numeroase golfuri şi peninsule şi o parte insulară. Una dintre cele mai frumoase insule moderne ale Greciei este Nei Pori, situată pe ţărmul Mării Egee, exact la poalele muntelui Olimp.

Nei Pori se află în cea mai nordică şi întinsă regiune din cele nouă ale Greciei, regiunea Macedonia. Insula Thassos supranumită şi „Insula de smarald” este de o frumuseţe rară. Dacă aţi visat să faceţi un sejur în Grecia, acesta poate fi locul ideal, deoarece aici veţi găsi ospitalitate, plaje curate şi o diversitate de meniuri apetisante într-un decor de vis.

Şi Turcia are mare căutare printre românii care vor să îşi petreacă un concediu de vis în străinătate. Plajele curate, hotelurile noi, preţurile scăzute, mâncarea excelentă, muzica, dansul, sporesc numărul vizitatorilor în fiecare an. Antalya rămâne un încântător oraş turistic demn de a fi vizitat. Antalya şi împrejurimile sale sunt un important şi remarcabil centru turistic de pe Coasta Mediteraneeană. Este, de asemenea, unul dintre cele mai importante centre de artă şi cultură. Zona portului rămâne însă, fără îndoială, cea mai interesantă parte a oraşului.
Cunoscut ca unul dintre cele mai atractive oraşe de la Marea Egee, Kusadasi este situat pe coasta vestică a Turciei, la 90 km sud de Izmir. Dacă alegeţi Kusadasi, vă puteţi bucura de cele cinci plaje, puteţi vizita situl antic Efes, unul dintre cele mai bine conservate din lume, Casa Sf. Fecioare Maria, unde şi-a trăit ultimii ani din viaţă cea mai importantă figură a creştinătăţii.
În fiecare an, Bulgaria este vizitată de foarte mulţi români. Este foarte aproape de România, mâncarea este bună şi ieftină, iar staţiunile sunt destul de curate. În acest moment, pe tot teritoriul Bulgariei există oficial circa 110 staţiuni dintre care 36 sunt de importanţă naţională (dintre care cinci montane şi 10 pe litoral) şi 68 de importanţă locală. Albena este una dintre cele mai cunoscute staţiuni turistice din Bulgaria care vă oferă condiţii occidentale la cele mai mici preţuri. Plaja din Albena are 5 km lungime şi 150 m lăţime, întinzându-se de-a lungul unui golf pitoresc. Staţiunea se află la 30 km de Varna, localitate în care funcţionează un aeroport internaţional.
Aflat la 308 km de Bucureşti, orăşelul Balcic atrage turiştii prin zonele liniştite, farmecul boem al zonei amintind de Vama Veche. Un sejur în Balcic este ideal pentru cei care fug de agitaţia marilor staţiuni şi sunt în căutarea unei vacanţe liniştite, departe de stresul distracţiilor nocturne.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here