Un nou liceu din Târgu-Jiu reabilitat prin PNRR

941

Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Târgu Jiu va fi reabilitat energetic. Este al doilea contract cu fonduri prin PNRR pe care îl semnăm, anunță primarul Marcel Romanescu.
Proiectul prevede reabilitarea energetică a clădirii în care funcționează colegiul, a căminului și a sălii de sport.Valoarea proiectului depășește 3 milioane de euro.
Investiția prevede lucrări de reabilitare a pereților exteriori, a tâmplăriei, a planșeurilor de sub poduri, a plăcii la sol, a sistemului de încălzire și preparare a apei calde menajere. De asemenea, vor fi înlocuite corpurile de iluminat cu unele de tip LED și vor fi montați senzori de mișcare.
Va fi modernizată și instalația de încălzire, vor fi montate calorifere echipate cu cronotermostate, se va reabilita sistemul de furnizare a apei calde de consum și se vor monta panouri solare cu câte 30 de tuburi pentru apa caldă și panouri fotovoltaice.
Primul contract semnat de Primăria Târgu-Jiu prin PNRR vizează reabilitarea energetică a Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu”.
Valoarea proiectului depășește 1,4 milioane de euro și prevede izolarea termică a clădirii, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie PVC cu geamuri tristrat și acoperire low-e, înlocuirea radiatoarelor și conductelor, reabilitarea și modernizarea sistemului de producere a agentului termic, dar și a instalațiilor electrice – iluminat și prize, boilere pentru apa caldă curentă și instalarea panourilor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică. De asemenea, sunt prevăzute două stații de încărcare electrice.
I.I.