Trei zile de muzică populară la Târgu-Jiu – Începe Festivalul „Meleaguri brâncuşiene”!

523

Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu organizează prima ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Populară „Meleaguri brâncuşiene”. Evenimentul se derulează pe parcursul a trei zile, respectiv 10, 11 şi 12 mai şi se adresează tinerilor artişti cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani.

Prima ediţie a Festivalului „Meleaguri brâncuşiene” debutează, astăzi, la Târgu-Jiu.
„În acest an, vom debuta cu un festival de muzică populară pentru copiii cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani. Am dorit în acest fel să contribuim şi noi la faptul că cel mai mare segment al beneficiarilor noştri cursanţi sunt cu vârste de până în 16 ani şi, de aceea, am dorit să facem un festival care să le ofere posibilitatea să arate că ŞPA Târgu-Jiu este o şcoală foarte valoroasă, care pregăteşte copiii în această disciplină. Am intitulat Festivalul „Meleaguri brâncuşiene” datorită faptului că acest festival debutează în anul Constantin Brâncuşi, an care este plin de evenimente ce aduc un omagiu părintelui sculpturii moderne. Locaţia de desfăşurare va fi unul dintre corturile de pe Insuliţa Jiului”, a declarat Alexandru Bratu, directorul ŞPA Târgu-Jiu.

18 concurenţi înscrişi
Până ieri la orele prânzului, la acest festival se înscriseseră 18 concurenţi din mai multe regiuni ale ţării. Concursul se va derula pe două secţiuni, intrarea la spectacolele ce se vor desfăşura în locaţia de pe Insuliţa Jiului fiind gratuită pentru iubitorii de muzică populară. „Concursul se va desfăşura pe perioada a trei zile, primele două vor fi cele de concurs, iar în cea de-a treia va avea loc Gala. În toate cele trei seri de concurs vom avea şi invitaţi. În prima seară, după concurs vor fi prezenţi cei de la ŞPA Reşiţa, în a doua seară vom avea ca invitaţi Ansamblul Profesionist Doina Gorjului, iar ultima seară este dedicată Ansamblului Maria Lătăreţu. Avem 18 concurenţi, dintre care 4 sunt de la ŞPA Târgu-Jiu. Vom avea doi concurenţi la secţiunea mică, respectiv 10-12 ani: Denisa Ungureanu de la clasa profesorului Ion Drăgan, şi Izabela Matei de la clasa mea. Vom avea şi două concurente la secţiunea mare 13-15 ani: Maria Mihăilă şi Yasmina Polacek”, a adăugat Camelia Argint, profesor în cadrul ŞPA Târgu-Jiu. Acompaniamentul concurenţilor solişti va fi asigurat de Orchestra Ansamblului Artistic „Maria Lătăreţu” al Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu. Câştigătorul marelui trofeu va primi un premiu de 1.500 de lei, urmând a se acorda premii şi pentru locurile I, II şi III, precum şi menţiuni, dar şi un premiu special pentru cel mai frumos costum popular.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here