Tinerii fermieri nu mai pot depune proiecte la OJFIR

221

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a declarat închisă sesiunea de depunere a proiectelor prin submăsura 6.1 “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, componenta aferentă zonei non-montane, şi asta deoarece plafonul maxim al sumei pentru care se pot primi cereri de finanțare în acest an a fost atins. Odată atins plafonul stabilit de 120% din alocarea disponibilă pentru componenta non-montană din cadrul Submăsurii 6.1 (77,84 milioane euro) sesiunea de depunere a proiectelor se închide automat.
Potrivit ultimelor informaţii, la nivelul judeţului nostru, la Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (OJFIR) au fost depuse în ultimele luni 52 de proiecte pe submăsura 6.1 “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, valoarea acestora fiind de 1.780.000 euro.
Este bine de ştiut faptul că, pentru zona montană din cadrul submăsurii 6.1 “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, AFIR primește în continuare cereri de finanțare, suma disponibilă rămasă este de 35,61 milioane euro, sesiunea de depunere fiind deschisă până la 30 octombrie.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here