Tinere talente gorjeneşti – Ovidiu Isac, un as în chitară şi un viitor pictor recunoscut

383
ovidiu isacOvidiu Isac are 14 ani, frecventează cursurile primului an de cursuri preuniversitare la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, la clasa de pictură, îndrumător fiindu-i profesorul Marius Turcitu. „De un an încoace am început să îmi dau seama cât îmi place pictura, iar materia din generală, educaţie plastică, a început să-mi stârnească interesul încet, încet”, ne-a declarat acesta. Ovidiu recunoaşte că este greu la liceu, însă plăcerea sa pentru artă trece barierele acomodării. În ultimul an de generală, el a obţinut alături de o altă echipă de tineri talentaţi, premiul I la Simpozionul Internaţional „Patrimoniu local în context european”, Ovidiu Isac participând la competiţie cu mai multe picturi şi desene.

În acest domeniu pe care îl studiază, tânărului îi plac cel mai mult portretele, pe care, înainte le efectua în creion, iar acum reuşeşte cu succes să le evidenţieze în pictură. El nu îşi vede viitorul decât studiind Facultatea de Arte plastice şi având lucrări expuse în expoziţii de profil.
Pasionat de şah şi table
Ovidiu a luat şi vreme de 4 ani cursuri de chitară, iubitor fiind de muzică rock. „La un moment dat am vrut să înfiinţez şi o formaţie, însă n-am găsit membri, iar acum a rămas tot la stadiul de vis”, a completat tânărul. De asemenea, când are timp, el obişnuieşte să meargă la sala de fitness, să joace table şi şah cu mama sau prietenii săi, sau să vizioneze filme de acţiune, printre actorii săi preferaţi fiind Steven Seagal şi Mel Gibson.
În materie de muzică, Ovidiu Isac îi preferă pe Carlos Santana, Scorpions sau Vama. Grupul său de amici este format din persoane care au o anumită cultură, dar care să fie şi distractive şi serioase în aceeaşi măsură, cât şi înţelegătoare. „Eu sunt o fire mai închisă şi prefer să mă exprim prin lucrările mele. Sunt mulţumit de faptul că de când am început liceul, mi-am făcut şi mai mulţi prieteni, deoarece cercul meu era limitat”, a adăugat Ovidiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here