Tinere talente gorjeneşti – Ancuţa Goşa face performanţe în teatru şi în muzica uşoară

445
ancuta gosaAncuţa Goşa este în clasa a VIII-a, are 13 ani, şi studiază muzica folk (profesor Ionuţ Popescu) de doi ani, şi muzica uşoară (profesor Laurenţiu Pănoiu) de un singur an, la Palatul Copiilor Târgu-Jiu. „Repertoriul meu are cel mai adesea piese ale Andrei şi ale regretatului Michael Jackson”, ne-a declarat tânăra. Aceasta a ales să studieze muzica pentru că este unul dintre puţinele moduri prin care îţi poţi exprima sentimentele.

Fata a avut ocazia să o cunoască personal pe Andra, iar cu fostul component al formaţiei Talisman, Tavi Colen, târgujian de altfel, Ancuţa ţine legătura.

Aceasta este încântată de profesorii săi de la Palatul Copiilor, şi îi apreciază mai ales pentru că îi dau putere şi o încurajează mereu. Ea a mai studiat vreme de câteva luni şi naiul, dar şi dansurile moderne, însă nu se putea ţine de toate, având prea puţin timp liber.
A avut două apariţii pe scena teatrului
Ancuţa Goşa este câştigătoarea a mai multor premii obţinute atât la concursurile de folk, cât şi la cele de muzică uşoară. Astfel, ea este dubla deţinătoare a locului I la ediţia din 2008 a Concursului Judeţean de Folk, respectiv de Muzică Uşoară. Totodată, tânăra a ajuns în finala Cerbului Copiilor de la Bucureşti, însă, din păcate, concurenţa a fost acerbă.
În paralel, Ancuţa este prezentă la repetiţiile pieselor de teatru, mama ei fiind actriţă la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Aşa se face că la vârsta de 8 ani, Ancuţa a jucat pe scena teatrului în piesa „Don Juan”, iar doi ani mai târziu în „Patima roşie”. „Sunt receptivă la piesele de teatru şi nu ratez nicio invitaţie de a fi pe scenă alături de mama mea şi de colegii săi. De fiecare dată, simt o bucurie imensă, şi, la sfârşitul piesei, cât şi în timp ce îmi interpretez rolul, iar aplauzele publicului sunt mulţumirea actorilor”.
Şi totuşi, în ciuda reuşitelor în muzică şi teatru, tânăra nu vrea o carieră în aceste domenii. Ea îşi doreşte să studieze turismul, şi să aibă afaceri în domeniul hotelier din ţară, dar şi din străinătate. Ambiţioasă din fire, ea va lupta cu orice preţ pentru a-şi îndeplini visele.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here