Tinere talente gorjeneşti – Alexandra Giurcă este pasionată de teatru şi de folclorul românesc

431

alexandra giurcaAre 15 ani şi e pasionată de arta teatrală românească, precum şi de folclorul autentic gorjenesc. Ea este Alexandra Giurcă, o viitoare mare actriţă care luptă şi va lupta mereu pentru visele ei.

Alexandra Giurcă este în clasa a IX-a la Liceul de Muzică şi Arte Plastice din Târgu Jiu, la secţia de teatru. A ales să studieze la liceu teatrul, chiar dacă părinţii îşi doreau ca fata să-şi întărească studiile de canto popular. „Eu vreau să ajung o mare actriţă, dar nici de muzică nu mă voi lăsa prea curând. Vreau să le studiez pe amândouă în paralel”, ne-a declarat adolescenta.
Aceasta este în anul IV la canto popular la Şcoala Populară de Artă, părinţii săi sprijinind-o mai mult în domeniul muzical. Cu talentul său la folclor, Alexandra a obţinut trei premii importante, un loc II la Cluj în urmă cu trei ani la un concurs naţional, tot un premiu II la „Pe fir de baladă”, precum şi un loc I la un concurs desfăşurat la Rovinari în 2008. Şi în domeniul teatral, adolescenta a participat la numeroase spectacole şi scenete, însă organizate doar la şcoală. De patru ani încoace, fata studiază şi pianul, luând lecţii în particular.
Îi place să călătorească în străinătate
Sfatul de care Alexandra Giurcă a ţinut mereu cont a fost acela să nu renunţe la ceea ce-şi propune să facă şi să meargă înainte chiar dacă în drumul său către succes apar şi mici eşecuri. Adolescenta crede despre ea că este o fire libertină, optimistă şi tupeistă.
O altă pasiune a acesteia sunt călătoriile. Vara aceasta ea şi-a petrecut vacanţa în Grecia doar cu tatăl său, deoarece mama n-a putut să-şi ia concediu. „În Atena ne-am cazat la nişte prieteni de familie, iar cel mai mult m-au impresionat Acropolele”, ne-a declarat artista. Însă vacanţa perfectă a fost cea de anul trecut când a mers în Spania, iar călătoria s-a desfăşurat cu avionul. „Atunci am vizitat Barcelona, călătoria cu avionul m-a impresionat, iar mâncarea tradiţională mi-a plăcut extrem de mult. Am mâncat melci, calamari, şi am gustat şi sepia, care mi s-a părut bună, deşi parcă era cauciuc”, a completat Alexandra.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here