Târgul de Crăciun din Filiași a îndeplinit visuri de copii

415

Elevii Liceului Tehnologic “Dimitrie Filișanu” s-au mobilizat pentru o cauză nobilă. Împreună cu Primăria Orașului Filiași și susținuți de organizația “Visuri de om mare”, au organizat Târgul de Crăciun din oraș. Voluntarii, în jur de 180, s-au implicat sufletește pentru ca totul să iasă bine. Ei au fost la elevii de la clasele I-IV din liceu și i-au ajutat să scrie scrisori pentru Moș Crăciun: “Dragă Moș Crăciun, mă numesc Gabriel Constanciuc Claudiu de la clasa I și îmi doresc marker pentru tablă, mașinuță cu telecomandă și rechizite.” În felul acesta, Moșul o să știe ce își doresc cei mici.
Elevii a 12 clase din liceu s-au pregătit cu produse handmade, picturi pe lemn și sticlă (Carmen Cojocaru, Iulia Bîlteanu, Roberta Grigoroiu, Maria Umerel, Maria Enculescu), tablouri quilling (Mihaela Ciofiac), decorațiuni de Crăciun din hârtie. Unii au făcut prăjituri, brioșe, fursecuri pe care le-au servit oamenilor cu lapte, salam de biscuiți.
De pe măsuțele așezate în centrul orașului nu a lipsit turta dulce decorată cu ciocolată și nucă. O masă tradițional românească a fost încărcată cu platouri cu brânză, cârnați, ceapă, șuncă și turtă, borcane cu gem, compoturi, murături, zacuscă și multe alte bunătăți. Au fost elevi care au mers la colindat prin oraș. Atmosfera a fost întreținută de colindele de Crăciun și de personaje importante pentru copii: Minnie și Mickey Mouse și darnicul Moș Crăciun.
Târgul de Crăciun a avut loc pe 13 decembrie 2018, în orașul Filiași în scop caritabil. Fiecare persoană a cumpărat ce a dorit și a plătit cât a considerat. “S-a dat și suma de 10 lei pe o singură brioșă.”, a spus Daeana Andreea Duțu, voluntară.
“Scopul târgului este ca noi, liceenii să facem pe Moș Crăciun pentru colegii noștri mai mici.”, a spus Mihaela Alexandra Pavel, voluntară. S-au strâns prin donații, în jur de 6.200 de lei, bani folosiți în diverse acțiuni caritabile care îi includ pe micii elevi ai liceului.
Alături de ei au fost și colegi de la Liceul de Artă “Marin Sorescu”, Craiova și Colegiul Național “Nicolae Titulescu”, Craiova. S-au adunat multe suflete la un loc și au reușit să îndeplinească visuri de copii.
Ștefania-Mihaela Duțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here