“Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”, proiect pentru un job de succes

644

În Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu se desfăşoară ultima etapă a proiectului “Studenții de azi, profesioniștii de mâine”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investește în oameni”. Proiectul a fost iniţiat de către Universitatea de Vest din Timișoara şi este implementat în parteneriat cu S.C. Gi Group Staffing Company S.R.L, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Oradea, Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași şi Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.

Obiectivul principal al proiectului “Studenţii de azi, profesioniştii de mâine” este îmbunătăţirea inserţiei studenţilor pe piaţa muncii şi creşterea adaptabilităţii la cerinţele angajatorilor prin oferirea de servicii de consiliere în carieră şi orientare profesională, dar şi dobândirea de către studenţi de cunoştinţe cu privire la joburile aferente domeniului studiat.

În proiect s-au implicat peste 750 de studenţi care au participat la un set de trei proiect 2activităţi obligatorii şi anume: o conferință de management al carierei la care au fost prezenţi angajatori relevanţi pentru domeniile de specializare vizate; o sesiune de consiliere şi evaluare generică a aptitudinilor, pentru identificarea corectă a principalelor caracteristici de personalitate şi competenţe transversale ale studenţilor; precum şi vizite de studiu la companii, ce au permis dobândirea de cunoștințe privind modul de organizare și funcționare a unor companii sau instituții publice. Suplimentar, o parte din studenții înscriși în grupul ţintă au participat la sesiuni de consiliere specifică (aprofundată), având posibilitatea de construire a planului individual de dezvoltare profesională.

Activităţi în cadrul proiectului
Proiectul a mai oferit şi posibilitatea participării la două conferinţe pe teme dedicate: Dezvoltare durabilă şi TIC. Conferinţele s-au desfăşurat la Universitatea de Vest din proiect 3Timişoara, cu participarea studenţilor selectaţi de la cele şapte instituţii partenere în proiect, unde s-au organizat dezbateri formale, “Roundtable discussion” şi concursuri tematice, studenţii având ocazia să îmbine utilul cu plăcutul. “Proiectul se apropie de final; în perioada octombrie – noiembrie 2015 se desfăşoară ultima etapă care cuprinde un set de 5 training-uri oferite studenţilor. Aceste training-uri au tematici interesante, cum ar fi: Pregătirea pentru piaţa muncii, Comunicare, Management, Lucru în echipă, Negociere. Prezentările şi aplicaţiile specifice fiecărei teme vin în sprijinul studenţilor dornici să-şi găsească drumul către un job de succes și să fie cât mai angajabili într-o piață a muncii puțin ofertantă în România”, a confirmat Prof. univ. dr. ing. Ștefan Ghimiși, Coordonator proiect din partea Universităţii “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu.
proiect 4Prin implementarea proiectului “Studenții de azi, profesioniștii de mâine”, conducerea Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a dorit o creştere a procentului de inserţie al absolvenţilor pe piaţa muncii şi, în acest sens, prin activităţile proiectului studenţii au fost ajutaţi să se cunoască mai bine, să-şi identifice potenţialul profesional şi să-şi contureze traseul optim în concordanţă cu aptitudinile şi preferinţele personale. Echipa de implementare a proiectului, coordonată de manager de proiect – prof. univ. Ştefan Ghimişi, mulţumeşte studenţilor implicaţi în proiect pentru buna colaborare şi seriozitatea de care au dat dovadă la toate activităţile proiectului şi are speranţa că participarea în acest proiect le va oferi studenţilor şanse în plus pentru obţinerea unui job cât mai bun.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here