Străbat Europa pe jos pentru a lupta împotriva sindromului Charge

441
expeditieRuan şi Tina de Flemingh străbat de aproape un an şi jumătate ţările Europei pentru a face o campanie de informare asupra sindromului Charge. Aceştia au plecat în martie 2008 din cel mai nordic punct al Norvegiei, afectaţi de faptul că fiul unor prieteni de familie suferă de această boală, dar şi pentru a informa despre tratamentul costisitor şi îndelungat.

Copiii bolnavi de Charge au probleme de respiraţie, cu auzul, văzul şi sunt dificil de hrănit. Totuşi, din punct de vedere mental sunt normali ca noi toţi. Sindromul Charge este rar, dar poate deveni fatal în formele severe. El include o varietate de defecte congenitale, cardiace, oculare sau poate chiar ataca glandele salivare. Acestea sunt supra-stimulate şi secretă fluid în exces, care este descărcat în plămâni, ducând la asfixie.

Soţii Ruan şi Tina de Flemingh au ajuns şi în România. Ieri, aceştia au plecat din Caraş-Severin, urmând ca în două zile să ajungă şi în Gorj. Aceştia străbat circa 18 km pe zi. Aceştia au fost însoţiţi de la începutul aventurii de câinele Akela, căruia i s-a mai adăugat şi Gulliver de pe 26 mai 2009.
Aceştia au plecat din Norvegia, au trecut prin Finlanda, Rusia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Ungaria. În prezent, ei sunt pe teritoriul României, pe care îl vor părăsi pentru a se îndrepta spre Bulgaria, iar, în cele din urmă, spre Grecia. „Ne aşteptăm să fim pe drumuri circa doi ani şi jumătate, vreme în care străbatem pe jos aproximativ 8.000 de km. Cu un suport medical complet şi cu o bună terapie, aceşti copii pot supravieţui foarte bine. În funcţie de intensitatea dizabilităţilor fiecărui bolnav de sindrom Charge, ei pot avea o viaţă normală”, declară cuplul Ruan şi Tina de Flemingh pe site-ul lor, www.expedition-earth.com. Cei care doresc să sprijine copiii din întreaga lume care suferă de acest sindrom, pot accesa site-ul şi dona câţiva bănuţi în doar câteva momente.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here