Stopează semnele înaintării în vârstă

336
semne vrstaNu trebuie să foloseşti produse scumpe sau să laşi milioane de lei la saloanele cosmetice pentru a-ţi ajuta pielea să arate mai bine.
De fapt, folosirea prea multor produse şi tratamente poate fi mai mult dăunătoare decât benefică.
Iată câteva moduri necostisitoare pentru a-ţi proteja cel mai de preţ atribut – tinereţea.

Protecţia solară
Ok, este un produs, dar nu unul foarte scump. Ar trebui s-o foloseşti zilnic, chiar şi atunci când este înnorat afară, sau asigură-te că machiajul tău conţine SPF. Şi, dacă ai părul scurt, nu te teme să te dai cu loţiune şi pe urechi şi ceafă, unde soarele poate provoca destule daune.
Lumina fluorescentă
Dacă stai în faţa calculatorului toată ziua, sub lumina fluorescentă, pielea ta va începe să pară obosită şi lipsită de strălucire. Dar nu cumpăra un aparat pentru masaj facial – ofe-ră-ţi singură unul cu vârful degetelor pentru a stimula circulaţia sângelui şi a face tenul să arate mai proaspăt. Şi fă pauze şi ieşi la aer. Puţin aer proaspăt îţi va face atât ţie cât şi pielii tale mult bine.
Alimentaţia
Ideea este să-ţi păstrezi colagenul natural al pielii, deci nu trebuie să cumperi produse scumpe pentru a-l înlocui pe măsură ce înain-tezi în vârstă. Îl găseşti în alimente bogate în acizi graşi omega 3, precum peşte, nuci, ouă; şi cele bogate în antioxidanţi, precum fructele şi legumele de culoare verde închis. Mâncărurile prăjite reduc colagenul, aşa că ia-o mai uşor cu KFC-ul.
Nu exfolia excesiv
Prea mult dintr-un lucru bun devine dăunător. Ai putea să-ţi privezi pielea de protecţia naturală de care are nevoie. O dată pe săptămână este suficient.
Creme antirid
Protecţia consumatorului din SUA a condus recent un studiu în care au comparat cremele antirid. Ştiţi ce au găsit? Cea mai ieftină era şi cea mai bună. Şi că tot suntem aici, întotdeauna aplică serurile sau cremele pe pielea umedă – se absoarbe mai bine aşa.
R. Cristina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here