Ştefania Budulan, face pictură de 4 ani şi este maestră în pian

427
stefania budulanŞtefania Budulan are 18 ani, este în clasa a XII-a, la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, la specializarea matematică-informatică. Şi asta pentru că este îndrăgostită de matematică, această dragoste fiindu-i insuflată de profesorul său de profil din clasele gimnaziale. Ea frecventează cursurile Cercului de Pictură din cadrul Palatului Copiilor Târgu-Jiu de un an de zile, însă înainte de a se înscrie făcuse deja 3 ani de pictură la Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu.

De asemenea, adolescenta a studiat pianul la ambele instituţii mai sus menţionate, vreme de peste 5 ani, cât şi canto, nai şi şah. Cu cel din urmă, continuă şi în prezent, câştigând de-a lungul timpului numeroase diplome. „Tatăl meu m-a învăţat să joc şah încă de când aveam 7 ani, iar pasiunea s-a menţinut de-a lungul anilor”, ne-a declarat tânăra.
Iubitoare de natură
În albumul de diplome al Ştefaniei se regăsesc numeroase premii obţinute la concursurile de pictură, la cele de şah, matematică şi chiar de engleză. De asemenea, când nu se ocupă de toate aceste activităţi, fata îşi ajută prietenii-cercetaşi la plantat de pomi, deoarece iubeşte foarte mult natura. Totodată, şi muzica este pentru adolescentă un capitol deosebit de important, ei plăcându-i extrem de mult vocile puternice, de aceea nu dă la o parte muzica de operetă. Însă, urăşte manelele şi genul heavy-metal.
În materie de lectură, Ştefania Budulan preferă romanele realiste şi pe cele psihologice, scriitorii săi preferaţii fiind Camil Petrescu, din literatura română, şi Feodor Dostoievski, din cea rusă.
Ambiţioasă şi optimistă din fire, adolescenta a căutat ca şi prietenii săi să fie tot aşa, şi, chiar să iasă în evidenţă cu propriile lor acţiuni pozitive. Îi place veselia şi umorul, dar nu vrea exagerări, şi nu se opreşte până nu duce un lucru până la sfârşit. În relaţia cu părinţii mai intervin anumite divergenţe, aceştia punând un mare preţ pe învăţătură, şi chiar dacă fata este premiantă, ei îşi doresc mai mult. Din fericire, părinţii Ştefaniei sunt încântaţi până în prezent de alegerile fiicei lor, şi o susţin cu tot ce le stă în putinţă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here