Start la prima ediţie a Cupei „Hai Hui”

355
hai hui2În data de 13 februarie, va lua startul prima ediţie a Cupei „Hai – Hui”, prima etapă desfăşurându-se la Bârseşti şi va fi coordonată de Alexandru Cănăvoiu, vicepreşedintele Asociaţiei Hai – Hui” pentru Turism, Sport şi Ecologie. Cupa „Hai – Hui” cuprinde 8 concursuri de orientare, toate organizate în judeţul Gorj.

„Data fiecărei etape va fi anunţată cu o lună înainte,iar participanţii vor primi diplome, fiind vorba mai întâi de distracţie şi apoi de competiţie”, ne-a declarat Ionuţ Negomireanu, preşedintele ATSF „Hai – Hui”. Etapele următoare se vor desfăşura în martie la Drăgoieni, în aprilie la Muşeteşti, în mai la Baia de Fier. De asemenea, în luna septembrie se vor susţine două etape, însă în zile diferite, ambele petrecându-se la Novaci. Penultima etapă va fi în octombrie, locaţia fiind Dealul Târgului, iar ultima în noiembrie la Bârseşti.

Concursul va fi unul de orientare la care poate participa orice persoană, de orice vârstă, ce îşi asumă participarea pe propria răspundere, fără a se solicita documentele în acest sens. „Nu se percepe taxă de participare şi nu se acordă premii, scopul acţiunii constând în sensibilizarea asupra problemelor mediului înconjurător, prin implicarea în activităţi eco-turistice şi recreative”, a mai spus Negomireanu. Fiecare etapă va avea două categorii, una de feminin şi una de masculin. Concurentul de la fiecare categorie ce obţine cel mai scurt timp primeşte 600 de puncte, ceilalţi fiind penalizaţi cu 1 punct pentru 2 secunde întârziere faţă de cel mai scurt timp. Organizatorul concursului va parcurge traseul de orientare şi va primi 600 puncte în cazul în care timpul realizat este mai mic sau egal cu timpul celui mai bun concurent. În cazul în care timpul organizatorului este mai mic decât cel al concurentului ce s-a clasat pe locul I, organizatorul va fi penalizat cu 1 punct pentru 2 secunde întârziere.
În cadrul ATSE „Hai – Hui” activează un număr de şapte membri, însă acestora li se alătură un număr mai mare de simpatizanţi, majoritatea din Bucureşti, Cluj şi Timişoara.
Fiecare etapă desfăşurată în lunile mai sus menţionate, vor fi coordonate pe rând de către Alexandru Cănăvoiu, Ionuţ Negomireanu şi Andrei Semenescu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here