Sprijin norvegian pentru romii din Gorj

317

Asociaţia pentru Incluziune şi Dezvoltare Socială Gorj, în parteneriat cu Club Rotary Norvegia, derulează un proiect în cadrul căruia sunt identificate problemele cetăţenilor de etnie romă din judeţul nostru, în scopul de a le acorda sprijin. Norvegienii vor cumpăra terenuri pe care vor fi construite case pentru romii care nu au condiţii optime în comunităţile în care trăiesc acum.

Doi reprezentanţi ai Club Rotary Norvegia s-au întâlnit, luni, cu membrii Asociaţiei pentru Incluziune şi Dezvoltare Socială Gorj şi cu o parte dintre beneficiarii proiectului privind incluziunea romilor. Aceştia au organizat un seminar, iar astăzi se întâlnesc din nou în cadrul unui Atelier de Lucru. „Asociaţia pentru Incluziune şi Dezvoltare proiect_tigani1Socială Gorj, în parteneriat cu Club Rotary Norvegia se află în implementarea unui proiect de mobilitate în care partenerii noştri din Norvegia au venit în comunităţile de romi pentru a identifica problemele cu care aceştia se confruntă în depunerea ulterioară a unui proiect mai mare şi cu fonduri mult mai multe. Dumnealor au mers în comunitate, au văzut realitatea la faţa locului, iar mâine, în cadrul Atelierului de Lucru, se vor pune pe hârtie toate problemele cu care comunităţile de romi din Baia de Fier şi Polovragi se confruntă şi acestea vor sta la baza viitoarelor proiecte”, a declarat Sorin Torop, vicepreşedinte AIDS Gorj.

Sprijin pentru un trai civilizat
Norvegienii îi vor ajuta pe romii din judeţul nostru să trăiască civilizat. Mai exact, după cum confirmă vicepreşedintele AIDS Gorj, „mulţi romi s-au confruntat cu problema lipsei unor locuinţe adecvate în comunitate, având case aflate în situaţia de a se prăbuşi. Dumnealor au venit cu propunerea ca romii care se află în această situaţie să fie mutaţi în altă parte, unde li se va cumpăra pământ, pentru a li se construi case, astfel încât să fie evitate eventuale incidente neplăcute. Momentan s-au făcut vizite de lucru doar în comunităţile din Baia de Fier şi din Polovragi, dar la acest seminar sunt invitate şi comunităţile din Scoarţa, urmând ca ulterior să fie implicate şi alte comunităţi de romi din Gorj”.
Valoarea acestui proiect se ridică la 95.000 euro.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here