Spectacol de umor în Club XS din Rovinari

369
stand up comedyVineri, 15 ianuarie, toţi iubitorii de umor şi glume se pot distra în Club XS din Rovinari. Acolo, vreme de două ore, Sică şi Natanticu, cei cunoscuţi de la emisiunea „Taxi driver” de la Naţional TV, vor destinde atmosfera şi vor oferi glume pentru amatorii genului, grupate într-o porţie de stand-up comedy. Sub sloganul „Atenţie, se râde”, spectacolul va fi un show destinat numai persoanelor care au vârsta minimă de 16 ani, deoarece conţine un limbaj licenţios. Intrarea la acest show este gratuită pentru fete, iar băieţii vor plăti 10 lei.
Un stand-up comic este cineva care face comedie într-o manieră informală, vorbind cu publicul în absenţa celui de-al „patrulea perete” teatral.

În mod normal aceasta se face de către un comic, cu un microfon. Se practică în cluburi, colegii, săli de teatru, locaţii alternative, aproape oriunde există un public doritor şi deschis la comedie. Multe locaţii mici susţin evenimente “open mic” (microfon deschis) unde comicii amatori pot face spectacol în faţa unui public, oferindu-li-se astfel posibilitatea de a-şi perfecţiona meşteşugul şi a pătrunde în branşă. Genul stand-up comedy este considerat dificil de stăpânit deoarece comicul se află în deplina putere a publicului, care este element integrant al spectacolului. Aptitudinile atribuite comicului care practică stand-up sunt diverse. Adesea este necesar ca el să-şi asume rolurile de scriitor, publicist, performer, promotor, producător şi maşinist.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here