Specialiştii antidrog, prezenţi în taberele gorjene

102

Începând din 15 august, reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj au demarat noi acţiuni de informare în Tabăra Tismana. Aceştia vor fi prezenţi şi în Tabăra de la Săcelu, dar şi la ştranduri şi alte locaţii frecventate intens de tineri, în această perioadă.

Activităţile de prevenire a consumului de droguri continuă şi în perioada sezonului estival. Specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj îi informează pe tineri în privinţa efectelor nocive ale consumului de droguri, alcool şi tutun. Taberele şcolare şi ştrandurile sunt principalele locaţii vizitate în această perioadă. „Am stabilit ca din 15 august să începem activităţile în tabăra Tismana, iar pentru cea de la Săcelu urmează să stabilim o dată. Între timp avem acţiuni de prevenire în incintele ştrandurilor şi altor locaţii frecventate intens de tineri, în această perioadă”, a menţionat Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul CPECA Gorj.

Campania „prea rebel să fii condus”, promovată în tabere
Cât priveşte activităţile concrete derulate în cadrul acestor acţiuni de informare, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj a precizat: „vom promova campania „Prea rebel să fii condus” şi vom derula activităţi de informare cu privire la consumul de alcool, fumat şi droguri. Pentru că, după cum arată cele mai recente studii, a scăzut vârsta la care copiii se apucă de fumat, ajungând la 10 ani, elevilor de clasele I-IV le vom vorbi despre tutun şi alcool, iar celor de gimnaziu şi liceu le vom vorbi despre efectele nocive ale consumului de droguri”.
Activităţile numeroase, planificate de reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj au drept scop informarea populaţiei şi prevenirea consumului de tutun, alcool şi droguri. Reprezentanţii CPECA Gorj spun că îşi doresc ca în această vară să nu mai apară cazuri precum cele de anul trecut, când mai mulţi minori au ajuns la Urgenţe în comă alcoolică.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here