Soţia deputatului Ponta luptă pentru protecţia animalelor

388

daciana sarbuDaciana Sârbu- Ponta, soţia deputatului PSD de Gorj, Victor Ponta, şi eurodeputat, a participat în urmă cu mai bine de o săptămână la o reuniune pentru protecţia animalelor. Reuniunea a intergrupului Parlamentului European pentru bunăstarea şi protecţia animalelor nu a fost una obişnuită.

În primul rând, alături de membrii intergrupului, s-au aflat ministrul suedez al Agriculturii, Rolf Eriksson, ca reprezentant al preşedinţiei suedeze a UE, dar şi o delegaţie a organizaţiilor de protecţie a animalelor, care au organizat primul Marş Virtual în favoarea renunţării la testarea pe animale. „Timp de şase luni, zeci de mii de europeni au fost parte a acestui cyber-marş, cerând instituţiilor europene să asigure protecţia animalelor folosite pentru cercetare. O iniţiativă pentru care, VIER Pfoten, Humane Society International şi Dr Hadwen Trust au muncit mult şi merită toată admiraţia”, scrie pesedita pe blogul său. Pentru acel marş şi-au manifestat interesul Brian May, Chrissie Hynde, Ricky Gervais, iar finalitatea acţiunii a fost o cyber-petiţie, semnată de 65.000 de oameni care solicită UE să-şi asume o acţiune rapidă. „Deocamdată, procesul legislativ pentru revizuirea Directivei 86/609 se află la stadiul discuţiilor dintre Parlamentul European, Consiliul UE şi Comisia Europeană. Am pregătit deja câteva amendamente importante, pentru a putea răspunde cu adevărat dorinţelor semnatarilor acestei petiţii”, mai scrie Daciana Sârbu- Ponta.

Aceasta chiar a fost unul dintre destinatarii petiţiei, pe care o consideră un semnal foarte pătrunzător. „Este un semnal că multor oameni le pasă şi că acţiunile noastre sunt sprijinite, moral şi, uneori, chiar vocal, de cetăţenii europeni”.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here