Sindicatele din Federația ,,Univers”, propuneri pe marginea reorganizării CEO

326

Organizatiile sindicale:
Sindicatul Mine-Energie Jilt-Turceni
Sindicatul Mine-Energie Oltenia
Sindicatul Lignitul Oltenia
Sindicatul Solidaritatea2013 Motru-Lupoaia
Sindicatul Viitorul Nostru Minier-Oltenia
Sindicatul E.L.C.F.U. Rovinari,
preocupate de soarta Complexului Energetic Oltenia S A si care au recurs la protestul extrem , GREVA FOAMEI ,pentru a stopa intentia conducerii C E Oltenia si a Ministerului Energiei de a muta sediul companiei la Bucuresti ,precum si la ample manifestatii de strada la care au invitat toate partidele politice , indiferent de culoarea politica si pe toti locuitorii judetului, avind acelasi obiectiv declarat , stoparea intentiei celor care nu doresc si nu vor sa fie alaturi de interesele locuitorilor din Gorj , pentru care mineritul , energia si petrolul sunt activitati in jurul carora graviteaza intreaga economie a Gorjului , urmaresc cu maxima atentie masurile de eficientizare , propuse si incepute a fi puse in “ópera”´de actuala conducere a complexului.
Urmarim cu atentie propunerile de schimbare a structurii companiei si schimbarea de conducatori, incepind de la virf si pina la ultima structura . Nu e atributul sindicatelor in a se implica in modul de organizare al companiei , dar atunci cind constatam ca o astfel de organizare , atit ca structura cit si in ceea ce priveste numele, profesionalismul dovedit si integritatea unor specialisti ,nu numai ca nu duce la eficientizare, ci chiar pune in pericol grav viitorul companiei , care poate afecta mii de salariati si in final interesele Gorjului si ale gorjenilor , consideram ca este de datoria noastra sa continuam lupta noastra pentru mentinerea unei activitati eficiente a companiei , datatoare de sperante pentru gorjeni ,prin toate mijloacele de lupta sindicala.
In acest sens ,prin acest COMUNICAT , atragem atentia conducerii companiei,sa analizeze cu mai mare atentie ,intentia de creere de sucursale , mai ales pe zona de activitate miniera , inainte de a o supune aprobarii organelor de decizie ale companiei ,structura care a mai fost cindva experimentata sub denumirea de”Combinate miniere” la Rovinari si Motru, dar care s-a dovedit inutila si neviabila in actualul context economic,ducind in final la desfiintarea acestora .
Consideram ca ,in actuala conjunctura economica introducerea unei verige in plus, fata de actuala structura, nu numai ca ar ingreuna luarea rapida a unor decizii cu impact asupra costurilor ,dar ar da si posibilitatea unor grupuri de interese, de a controla mai usor mineritul prin citiva oameni la care nu se stie daca conteaza prea mult profesionalismul si integritatea cit mai ales sa fie “de incredere” .
Pentru a ne da incredere noua ,reprezentantilor salariatilor din minert si energie ,si gorjenilor preocupati de soarta lor si a viitorului copiilor lor , ca masurile care vor fi luate sunt intr-adevar in sensul imbunatatirii performantelor , propunen conducerii C E O , ca inainte de a lua decizia si a aproba schimbarea sau promovarea unor conducatori de unitati sa analizeze si sa ia in considerare si urmatoarele :
A. Criterii de promovare sau schimbare din functiile de conducere
1.PROFESIONALISM DOVEDIT prin:
-realizarea sistematica a cifrelor de productie stabilite prin programul anual si lunar –realizarea sistematica a programului desfacerii productiei realizate
– accidente tehnice ZERO
– accidente umane ZERO -incadrarea in costuri si masuri de diminuare continua a acestora – initiative si implicare in rezolvarea problemelor unitatilor

2. INTEGRITATE-MORALITATE
– nu planeaza asupra lor si nu au fost dovedite probleme de integritate care sa afecteze imaginea C E O
-nu au probleme de conduita si moralitate in colectiv si in afara acestuia care sa afecteze credibilitatea unitatii si care sa nu constituie un exemplu personal de urmat de colectiv
3. IMAGINE – LUCRUL IN ECHIPA
– nu le este asociata imaginea cu persoane care au ,sau au avut probleme cu legea, sau cu a unor grupuri de interese economice contrare intereselor unitatii.
– promoveaza prin tot ce intreprind o imagine pozitiva asupra activitatii C E O si o credibilizeaza
– au putere de mobilizare a colectivului pentru atingerea obiectivelor
– respecta salariatii si contribuie la realizarea unui climat de lucru propice pentru atingerea obiectivelor
B .Cu privire la reorganizare propunem :
1.pastrarea modelului actual de organizare.
2.schimbarea denumirilor structurilor actuale ,daca aceasta creeaza premisele unei imbunatatiri a calitatii managementului astfel:
-sugeram ca cele doua Divizii Energetica si Miniera , sa fie denumite , DIVIZIA PRODUCTIE CARBUNE si DIVIZIA PRODUCTIE ENERGIE iar conducerile acestora sa fie in aceeasi locatie cu Managerul General pentru o mai buna coordonare a actiunilor.
– actualele structuri din teritoriu sa fie denumite unitar in ambele domenii, minerit si energie, cu titulatura de “SUBUNITATE ”urmate de denumirea obiectului de activitate si a locatiei consacrate.
Consideram ca propunerile noastre sunt de “bun simt”si in interesul unui management calitativ si performant intr-o companie de interes strategic national si intr-un domeniu vital pentru economia judetului Gorj.

2 COMENTARII

 1. Este cel mai prost comunicat pe care l-am citit vreodata.Cred sincer ca trebuie sa fiti mai atenti in alegerea comunicatorilor.Nu vreau sa critic,dar greu are rabdare cineva sa citeasca pana la final….

  • Doamna Ioana hai ca va fac eu un rezumat ca e usor sa critici cand nici macar nu dedici 5 minute sa citesti un text. Comunicatul zice ca schimbarile sa se faca doar daca:
   1. Esti neperformant atat ca productie (cantitate si cost) cat si calitativ (accidente, erori etc)
   2. Ai furat sau esti suspectat in actiuni nelegitime
   3. reorganizarea propusa aduce o crestere (demonstrata) de productivitate si eficienta.

   La dat cu batul in blata ne pricepem toti…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here