Sindicalistul Măruță, revoltat din cauza proiectului privind acordarea sporurilor

310

Ion Măruță, liderul Sindicatului „Sănătatea” Gorj, este revoltat de faptul că un proiect de lege, aflat în dezbatere publică, prevede o diminuare cu 5 sau chiar 15 procente din salariul de bază pentru anumite categorii din rândul personalului din sistemul sanitar și din asistență socială. Măruță este supărat pe directorul Direcției de Resurse Umane din cadrul Ministerului Sănătății, el spunându-și punctul de vedere inclusiv pe o rețea de socializare.

Un proiect de lege, publicat spre dezbatere publică, vineri, 10 februarie, l-a nemulțumit pe sindicalistul Ion Măruță. Acesta spune că regulamentul se raportează la prevederile Legii 284/2010 privind salarizarea unică, lege împotriva căreia sindicalișitii au protestat în 2011, ducând astfel la diminuări salariale majore pentru mare parte din salariați. „Sindicatul Sănătatea Gorj, afiliat la UJT SANITAS Gorj, trage un semnal de alarmă privind aprobarea regulamentului de acordare a sporurilor personalului din sistemul sanitar și asistență socială. Tot personalul încadrat în Anexa 2 din respectivul proiect de act normativ pierde între 5 și 15% din salariul brut de bază. Să deduceți corectitudinea doamnei Doina Tănasă, veșnic director în Ministerul Sănătății, proiectul a fost publicat pe 10 februarie, vineri, și avem termen pentru propuneri 10 zile calendaristice, adică 6 zile lucrătoare”, a declarat Ion Măruță.
Liderul Sindicatului „Sănătatea” Gorj, Ion Măruță, a declarat că va face propuneri la acest proiect, iar dacă nu se vor concretiza, se vor lua măsuri conform prevederilor în vigoare. Măruță crede, de asemenea, că SANITAS se va implica în rezolvarea acestei situații.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here