Simpozion regional la CJRAE Gorj

320

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Gorj va organiza, în perioada 20 – 22 aprilie 2016, cea de-a V-a ediție a simpozionului regional ”CJRAE – Resursă semnificativă a sistemului educațional”, ce se adresează profesorilor consilieri școlari, profesorilor logopezi, documentariştilor, mediatorilor şcolari și asistenților sociali. Cei interesați mai au doar două zile la dispoziție pentru a se înscrie.

Simpozionul Judeţean „C.J.R.A.E., resursă semnificativă a sistemului educaţional” este iniţiat de către Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Gorj şi Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Gorj în vederea sărbătoririi Zilelor CJRAE. La simpozion sunt invitaţi să participe profesori consilieri şcolari, profesori logopezi din unităţile de învăţământ preuniversitar, documentarişti, asistenţi sociali şi mediatori şcolari din structurile CJRAE. Aceştia vor avea prilejul să se cunoască între ei, să dezbată teme de actualitate pentru domeniile de activitate specifice şi să disemineze exemple de bune practici. ”Reuniunea specialiştilor din cadrul CJRAE Gorj este un bun prilej pentru prezentarea, dezbaterea şi diseminarea informaţiilor specifice consilierii psihopedagogice, logopediei, punctului de documentare, medierii şcolare şi asistenței sociale, pentru cunoaşterea preocupărilor şi realizărilor acestora în domeniul tematicii abordate şi pentru iniţierea de noi contacte între participanți. În demersul de implementare a unui învăţământ modern şi eficient, schimbul real de idei, experienţe şi rezultate este esenţial pentru creşterea calităţii serviciilor oferite şi a eficienţei profesionale”, a declarat Ion Elena, directorul CJRAE Gorj. Simpozionul are drept scop conştientizarea rolului fiecărei categorii de specialişti din CJRAE, ca resursă semnificativă pentru sistemul educaţional din România şi responsabilizarea acestora în vederea desfăşurării unei activităţi educative de calitate. Obiectivele organizatorilor sunt: cunoaşterea perspectivelor actuale de abordare a activităţii specifice consilierii şcolare, logopediei, medierii şcolare şi asistenţei sociale; diseminarea unor exemple de bune practici în domeniile consilierii şcolare, logopediei, medierii şcolare şi asistenţei sociale; analiza cadrului legislativ care reglementează activitatea specialiştilor din CJRAE și identificarea unor modalităţi de optimizare a serviciilor oferite de CJRAE în vederea desfăşurării unei activităţi educative de calitate. La simpozion pot participa profesorii consilieri şcolari din cabinetele de asistenţă psihopedagogică din unităţile de învăţământ preuniversitar şi din centrele judeţene de asistenţă psihopedagogică, profesorii logopezi din cabinetele logopedice interşcolare, documentariştii, asistenţii sociali şi mediatorii şcolari din cadrul centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională, care se înscriu prin completarea Fişei de înscriere până la data de 15 aprilie 2016. Lucrarea poate avea maxim doi autori și va fi prezentată la simpozion în format PowerPoint. Lucrarea va fi trimisă în format electronic (PDF), la adresa de e-mail simpozioncjraegorj@yahoo.com.
Partenerii CJRAE și CJAP Gorj în organizarea acestui simpozion sunt Consiliul Județean Gorj, Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Casa Corpului Didactic Gorj. Anul acesta, C.J.R.A.E. Gorj a aniversat, la 20 februarie 2016, 10 ani de la înfiinţare.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here