SGA Gorj pregătește patru investiții prioritare în județ! Una privește amenajarea râului Gilort în zona Novaci, puternic afectat de inundatiile din 2014

990

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, va fi prezent, duminică în județul Gorj, vizita de lucru cuprinzând, în program, atât discuții cu autoritățile locale și județene, cât și vizitarea unor investiții aflate în derulare cu sprijinul acestui organism. Vizita este un bun prilej pentru ca ministrul să aibă în vedere și noi priorități în ceea ce privește investiții prioritare ale structurilor în subordine, în acest caz aflându-se și Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj, care pregătește patru investiții de amploare în județ, investiții care necesită însă și sprijin ministerial.

SGA Gorj propune pentru finanțare anul acesta patru investiții de mare importanță pentru comunitățile locale. Este vorba despre amenajarea pârâului Câlnic, în zona localității Prigoria, Zorlești și Călugăreasa; amenajarea râului Amaradia în localitatea Bustuchin, amonte pod DC74; amenajarea râului Gilort în zona localității Novaci puternic afectat de inundațiile din anul 2014; realizarea laboratorului de analize de la sediul SGA Gorj, care să corespundă noilor cerințe, inclusiv dezvoltarea unui laborator care să soluționeze problemele zonale în acest domeniu.
Sistemul de Gospodărire a Apelor Gorj a demarat și finalizat o serie importanță de obiective și investiţii pe următoarele cursuri de apă: Galbenu, Șușita, Ciocadia, Jaleș, Gilortel, Câlnic și Amaradia. SGA a făcut și reparații curente la regularizare și apărare de mal pe pârâul Galbenu, la Baia de Fier. S-au executat 1500 mc terasamente, cu scopul de a asigura secțiunea optimă de scurgere la apele mari, de a stopa fenomenul de eroziune a malurilor de a pune în siguranță lucrarea.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here