Sfaturi pentru a scăpa de punctele negre

1000

Punctele negre sunt la fel de inestetice ca și acneea. Acestea se poziționează confortabil pe cele mai vizibile părți ale feței. Punctele negre au un aspect extrem de neplăcut și refuză să se lase îndepărtate prea ușor. Ce ai spune dacă în loc să mergi la cea mai apropiată clinică dermatologică, singurul loc unde trebuie să te îndrepți este bucătăria ta? Iată câteva soluții naturale inteligente care fac minuni pentru îndepărtarea punctelor negre.

Mască cu lămâie și albuș de ou
Cercetările efectuate de-a lungul timpului au demonstrat că acidul citric și vitamina C, prezente în lămâie, contribuie la îndepărtarea punctelor negre. O mască de față pentru puncte negre eficientă este cea făcută din sucul de la o jumătate de lămâie, un albuș de ou, o linguriță de drojdie uscată și o jumătate de linguriță de caolin, argilă pe care o găsești în farmacii și la plafar. Amestecă toate aceste ingrediente și aplică apoi masca pe ten. Se îndepărtează cu apă călduță, după aproximativ o jumătate de oră. Poți folosi această mască o dată pe săptămână.

Gomaj cu miere și cafea
Mierea a fost folosită din punct de vedere medical și cosmetic în diferite culturi de-a lungul a mii de ani. Aceasta curăță, hidratează pielea și luptă împotriva acneei și a tuturor semnelor de îmbătrânire. O miere de calitate este cea care conține peste 80% zahăr, deoarece acționează ca un exfoliant delicat. O mască extrem de simplă pe care o poți folosi săptămânal se pregătește din aceeași cantitate de miere și cafea măcinată. Mai exact, amestecă câte puțin din fiecare ingredient, atât cât ai nevoie să întinzi pe toată fața. Vei obține o pastă închisă la culoare cu care este indicat să masezi ușor tenul umed, în sens circular. Ai grijă să nu atingi zona din jurul ochilor și să îndepărtezi masca cu apă caldă după 20 de minute.

Mască cu lapte și miere
Aceste două ingrediente atât de simple îți vor face tenul să strălucească. Acidul lactic, combinat cu proprietatea delicată de vindecare a mierii, se îmbină perfect pentru a crea o mască de îndepărtare a punctelor negre. Ai nevoie de 4 linguri de lapte și 2 linguri de miere. Amesteci cele două ingrediente și apoi aplici pasta obținută pe toată fața. Masează zonele în care se găsesc punctele negre și execută mișcări circulare pe ten timp de 10 minute. Lasă apoi masca să acționeze alte 10 minute, apoi îndepărtează cu apă caldă. Această procedură poate fi repetată zilnic pentru a te asigura că ai un ten proaspăt și luminos.

Mască cu castravete și iaurt
Castravetele conține 96% apă, iar acest lucru îl face un hidratant excelent pentru piele. Acesta mai conține și antioxidanți esențiali și vitamine care ajută în combaterea punctelor negre. Amestecat cu iaurt, castravetele hidratează pielea feței, elimină punctele negre și îi oferă tenului strălucirea de care are nevoie. Pentru a face acasă o astfel de mască ai nevoie de 1 castravete, 2 linguri de iaurt și un blender. Combină castravetele mărunțit cu iaurtul, până obții o pastă groasă. Aplică pasta pe toată fața și las-o să acționeze până la 40 de minute, după care îndepărtează cu apă caldă. Deoarece castravetele nu prezintă nici un risc pentru ten, poți folosi această mască zilnic.

Baia cu aburi
Dacă îți este teamă să nu agasezi prea tare pielea din dorința de a o curăța excesiv sau ți se pare prea complicat să aplici diferite măști, scapă de punctele negre printr-o metodă ușoară și eficientă. Baia cu aburi reprezintă un remediu excelent pentru ten, deoarece deschide porii și curăță în profunzime pielea feței. Pune într-un vas cu apă fierbinte câteva flori de mușețel, acoperă-ți capul cu un prosop și așează-te deasupra vasului. Trebuie să stai acolo cel puțin 15 minute, însă poți rămâne și până se răcește apa. După ce pielea este perfect înmuiată, masează ușor tenul cu un tifon. Pentru a închide porii, clătește fața cu apă rece și aplică o loțiune calmantă.

Ce trebuie să faci pentru a preveni apariția punctelor negre
Punctele negre sunt comune în zona T, fruntea, nasul și bărbia, acestea fiind cele mai uleioase părți ale feței. În termeni medicali, aceste puncte sunt cunoscute sub denumirea de comedoane deschise care se formează din celule moarte și o cantitate mare de sebum ce blochează oxidarea melaninei, astfel devenind negre. Pentru a preveni apariția acestor semne inestetice este important să eviți deteriorarea pielii. Asigură-te că bei suficientă apă pentru a avea pielea mereu hidratată, protejează-te împotriva expunerii directe la soare, spală-te pe față de cel puțin două ori pe zi. Dacă ai reușit să scapi de punctele negre, ai grijă să îți cureți tenul în fiecare seară înainte de a merge la culcare. Nu adormi niciodată machiată și folosește măști potrivite pentru pielea ta.
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here