Senatul a aprobat proiectul de lege privind vânzarea locuinţelor ANL la preţ de inventar

281
locuinte-ANLSenatorii au aprobat cu 44 de voturi „pentru” şi 29 „împotrivă”, proiectul de lege iniţiat de senatorul PSD Alexandru Mazăre şi deputatul PSD Martin Eduard.

Astfel, fondurile rezultate din vânzarea locuinţelor vor fi folosite exclusiv pentru construirea de noi locuinţe ANL „în localităţile în care s-a realizat transferul dreptului de proprietate”. Proiectul de lege modifică Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL).Senatorul UDMR Tiberiu Gunthner, a arătat în timpul dezbaterilor pe proiectul de lege că programul ANL are anumite avantaje, spre deosebire de programul „Prima Casă”. „Chiar şi în perioada de criză, cred că finalizarea locuinţelor ANL este importantă, fiindcă acest program este destinat tinerilor, locuinţele ANL fiind construite cu costuri mici. Programul nu are acelaşi succes fiindcă impune o sumă destul de mare pentru cumpărarea locuinţei, iar mulţi tineri nu îşi permit. De aceea, consider că programul ANL este unul de succes, deşi, pe perioadă de criză, trebuie să fie regândit, reînnoit, chiar şi în sensul vânzării locuinţelor ANL”, a afirmat senatorul UDMR.
Senatul este prima Cameră sesizată, decizională fiind Camera Deputaţilor. Secretarul de stat Valentin Iliescu a arătat că Guvernul este împotriva acestei propuneri.
Selecţie după Business.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here