Şeful de la Salvamont Gorj şi-a petrecut ziua de naştere în Elveţia

461

congres salvamont elvetia2Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj de mai bine de 15 ani de zile, şi-a sărbătorit ieri ziua de naştere într-o staţiune situată la mare altitudine, din Elveţia, unde a participat la Congresul Mondial Montană.

Din păcate, aniversarea din acest an nu a fost „ca la carte”, deoarece familia şi prietenii nu i-au putut fi alături. Şi când te mai gândeşti că jumătate din zi a petrecut-o la volan, pentru a se întoarce acasă. Abia peste două zile, Sabin Cornoiu va putea să primească personal urările şi felicitările din partea apropiaţilor. de Salvare

Miercuri, 24 septembrie, a fost prima zi a Congresului Mondial de Salvare Montană care se desfăşoară în staţiunea montană Zermatt, din Elveţia. Staţiunea se află la o altitudine de 2.000 m, lângă Vârful Matterhorn, care are o înălţime de aproape 4.000 m. Sabin Cornoiu, a fost invitat la acest congres, alături de alţi 4 membri, pentru a reprezenta România.
„S-a lucrat pe 4 comisii, tehnică, terestră, avalanşe, medicală şi salvare aeriană, iar fiecare membru din delegaţia României a fost în câte una, acestora alăturându-se şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Salvatorilor Montani din România”, ne-a declarat Cornoiu. Aceştia au pornit spre Elveţia îmbarcaţi în 2 maşini, distanţa până acolo parcurgând-o în 3 zile. Ceilalţi 4 membri reprezentau zonele montane din Hunedoara, Sinaia, Braşov.
La Congresul Mondial de Salvare Montană au fost peste 400 de participanţi din 59 de ţări. Miercuri a fost deschiderea oficială, iar toţi participanţii au ajuns joi dimineaţa, încă din acea zi începând lucrările pe comisii. De asemenea, vineri dimineaţă şi după-amiaza s-au efectuat ieşiri pe teren pentru exerciţii practice.
Sabin Cornoiu, împreună cu membrii delegaţiei, au plecat din Elveţia în cursul zilei de ieri, zi în care şeful Salvamont Gorj şi-a serbat ziua de naştere. Sărbătoritul este sigur că la sosirea acasă, va fi felicitat de toate cunoştinţele şi va sărbători alături de acestea. Acesta a mai fost în Elveţia în urmă cu doi ani, şi, de fiecare dată, se întoarce în acea ţară cu mare plăcere. Şi redacţia Gorjeanul urează un sincer „La mulţi ani!” salvamontistului şef.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here