Şeful de la Paşapoarte se dedică apiculturii în timpul liber

461
marcel lungu facuta de mineMarcel Lungu, şeful Serviciului Paşapoarte Gorj se relaxează după o zi intensă de muncă practicând apicultură, în “compania” celor peste 100 de stupi ai săi. Pasiunea sa a debutat brusc, cumpărându-şi primele două cutii pentru stupi în aceeaşi zi, în care, un bun prieten de-al său, i-a explicat de înseamnă apicultura.

“Conversaţia cu el m-a atras pentru că simţeam nevoia să fac ceva pentru a combate sedentarismul, pentru a practica şi altceva în afara orelor de serviciu”, ne-a declarat acesta.

Dacă în primul an, prietenul său l-a învăţat o multitudine de taine ale activităţii, din al doilea an, Marcel Lungu a început să studieze şi literatura de specialitate şi să se ocupe singur de proprii stupi. “Este o pasiune benefică, o activitate intensă şi importantă, căreia îi dedic mult timp, atât eu cât şi fiul şi soţia mea”, a completat şeful de la Paşapoarte. El este abonat la revistele de specialitate, are în bibliotecă peste 600 de volume de cărţi din variate domenii, multe care îţi dau sfaturi în practicarea apiculturii. “De asemenea, tot ca să învăţ mai multe, urmăresc toate forumurile de specialitate şi am o prezenţă activă în acestea, făcând schimburi de idei şi opinii cu alţi pasionaţi”.
De la handbal la om al legii
Dacă în anii de adolescenţă, şeful Serviciului de Pasapoarte a practicat mai mulţi ani handbal, activând în echipa liceului, mai târziu, nereuşind să fie admis la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cauza că nu avea teoria pusă la punct, acesta a dat examen la Bucureşti, la Şcoala de Ofiţeri, unde a intrat cu brio. Totodată, vreme de 4 ani, el a cochetat şi cu învăţământul. “Între 2000-2004 am fost cadru didactic al Universităţii Constantin Brâncuşi, unde predam Criminalistică şi Criminologie, însă mă epuizau atâtea activităţi şi am renunţat”, ne-a declarat inspectorul-şef.
Cu subalternii săi, Lungu are o relaţie de “completare”, deoarece fiecare ştie ce are de făcut pe postul său, iar modul de lucru este unul legal şi corect. “Colectivul cu care lucrez este unul pe care l-am format, sunt oameni de caracter, cărora seriozitatea le-a fost de folos pentru a deveni profesionişti”, a încheiat Marcel Lungu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here