SC Polaris Holding a ieşit din cărţi! – Operator de salubrizare nou pentru comuna Bîlteni

338

După ce vreme de mai mulţi ani, operatorul de salubrizare SC Polaris M Holding s-a ocupat de ridicarea deşeurilor din comuna Bîlteni, din această lună, administraţia locală a schimbat placa şi a reziliat contractul cu Polaris în favoarea încheierii unui contract cu societatea Salubris Gilort.

Începând cu 1 noiembrie 2018, pe raza localităţii Bîlteni operează un nou operator de salubrizare! Decizia a fost luată de către conducerea Primăriei comunei Bîlteni, care a decis rezilierea contractului cu Polaris M Holding, societatea care asigura salubrizarea în comună de mai mulţi ani încoace. Acum, în aceste zile, fosta societate se ocupă de ridicarea ultimelor deşeuri, cu containerele aferente, urmând ca noul operator, respectiv SC Salubris Gilort să îşi aducă propriile containere şi să le instaleze pe raza localităţii Bîlteni. “Noi nu mai ridicăm gunoaiele de la Bîlteni. Domnul primar a renunţat la contract. Avem foarte mulţi bani de recuperat de acolo, i-am cerut sprijinul şi dânsului. Dânsul ne-a promis că se prelungeşte contractul şi vom merge în continuare împreună. Am făcut prima ridicare, şi apoi m-a sunat un contabil de acolo care m-a anunţat că au găsit altă firmă care să se ocupe de salubrizare. Pe data de 2 noiembrie a fost ultima ridicare. În aceste zile totuşi mai facem ridicări, deoarece cu această ocazie vom recupera de la Bîlteni şi cele 36 de containere ale noastre. Am înţeles că de acum se ocupă firma de la Cărbuneşti de salubrizarea de la Bîlteni”, a declarat Ion Pătraşcu, directorul Polaris Târgu-Jiu.

Preţ mai mic pentru cetăţeni
Edilul comunei Bîlteni, Vasile Vlăduleanu, dă asigurări că odată încheiat contractul cu noul operator de la Cărbuneşti, cetăţenii localităţii vor plăti şi un preţ diminuat cu câţiva lei pentru serviciile de ridicare a deşeurilor. “Ne-am înscris la firma de salubrizare de la Cărbuneşti care asigură aceste servicii în 20 de localităţi din Gorj. Astăzi şi mâine (n.r. joi şi vineri) vor fi primele ridicări. Noi mai suntem şi adunaţi într-o asociaţie a lor care reuneşte 20 de localităţi ce sunt deservite de Salubris Gilort. De la 1 noiembrie s-a încheiat contractul cu această societate. Se va ridica de 4 ori pe lună, joia şi vinerea. În două zile face toată comuna. Cei de la Polaris îşi ridică dotarea şi cei de la Cărbuneşti vin cu ale lor. Tariful este mai mic decât la Polaris; va fi mai mic cu circa 2 lei. Către Polaris oamenii plăteau lunar aproximativ 14 lei cu TVA. Contractul este făcut cu Primăria; practic noi plătim şi apoi recuperăm de la oameni prin încasarea lunară sau chiar pe mai multe luni prin intermediul Biroului de Taxe şi Impozite Locale. Contractul iniţial s-a făcut doar pentru lunile noiembrie şi decembrie, iar de la 1 ianuarie 2019 se va încheia un contract pe întreg anul următor. Poate chiar vom încerca o negociere a contractului. Noi nu am rămas cu nicio datorie către Polaris. Nu ştiu cum stă treaba cu contractele individuale cu oamenii; poate acolo sunt ceva datorii de recuperat”, a precizat Vasile Vlăduleanu, primarul localităţii Bîlteni.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here